Az Európai Bizottság kiválasztotta az első tizenhét “európai egyetemet”, öt magyar intézmény is közöttük van

Kiválasztották az első tizenhét “európai egyetemet” huszonnégy uniós tagország több mint száz felsőoktatási intézményének bevonásával; a kezdeményezés célja a mobilitás növelése, a minőség javítása és a versenyképesség fokozása – jelentették be szerdán Brüsszelben.

Együttműködési megállapodást kötött az Iparkamara és az Egyetem

A gazdaság – kutatás, az innováció, a nemzetköziesedés, a képzések és a vállalkozóvá válás területeire kiterjedő stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi- és Iparkamarával. Az aláírást követően a kamara elnöksége kihelyezett ülést tartott az egyetem új Menedzsment Campusán.

Sok futónak megmutatták a lila ködös logót a Széchenyis építészek az Ultrabalatonon

A Műteremház Futóklubot négy éve alapították a logójuk szerint „lila ködös” építészek a Széchenyi István Egyetemen, és elsőként a püspökerdei futáson vettek részt közösen. Hallgatók, oktatók, barátok alkotják a nyitott közösséget. Legutóbb harmadik alkalommal teljesítették remek idővel az Ultrabalatont. Tizenhárman, kiváló hangulatban váltották egymást a 220 kilométeres távon.

A felsőoktatási fejlesztéseket mutatják be hét helyszínen az egyetemi nyílt napokon

Az egyetemi nyílt napokhoz kapcsolódóan hét helyszínen mutatják be az európai és hazai forrásokból megvalósuló felsőoktatási fejlesztéseket január 15. és február 2. között – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.