Ismét a világ legjobbjai között a Debreceni Egyetem

Egyetem

Megőrizte előkelő pozícióját a Debreceni Egyetem a Quacquarelli Symonds legfrissebb, 2015/2016-os felsőoktatási világrangsorán.

A Quacquarelli Symonds (QS) 2004 óta rangsorolja a világ felsőoktatási intézményeit. A lista összeállításánál hat szempont alapján osztályoznak: az oktatók és a hallgatók aránya, a külföldi hallgatók és oktatók száma, valamint a munkaadók véleménye mellett az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakoriságát és az akadémiai szféra megítélését is figyelembe veszik.

A QS legfrissebb, 2015/2016-os felsőoktatási világrangsorára – melyet kedden hoztak nyilvánosságra – négy magyar egyetem került fel. A Debreceni Egyetemet immár harmadik éve a 601-650. helyre sorolták. A cívisvárosi intézményt csak a Szegedi Tudományegyetem előzi meg (501-550. hely), az Eötvös Loránd Tudományegyetem tartva tavalyi pozícióját szintén a 601-650. helyen áll, míg a Budapesti Corvinus Egyetem a 701+ kategóriában maradt.

A rangsor élén alig történt változás, idén is az egyesült államokbeli és a brit felsőoktatási intézmények taroltak. Az első helyen – már negyedik éve – a Massachusetts Institute of Technology áll, amelyet a Harvard és a Cambridge követ.
unideb.hu