Az Európai Bizottság felhívására az online platformok több millió félrevezető hirdetést távolítottak el weboldalaikról

Az Európai Bizottság elkötelezetten védelmezi a fogyasztókat az interneten. Ennek jegyében nemrégiben átfogó online ellenőrzési akciót koordinált, melynek keretében az ellenőrök azt vizsgálták, mely webhelyek fogalmaznak meg hamis állításokat, illetve hirdetnek hatástalan „csodaszereket”, nem létező vagy hamis termékeket a koronavírus-járvány kapcsán. Az eredmények azt mutatják, hogy a Bizottság felhívására válaszul az online platformok több millió […]

Már a Földközi-tenger is tele van eldobott maszkokkal gumikesztyűkkel

Szennyezett gumikesztyűket és arcmaszkokat találtak környezetvédők a Földközi-tenger mélyén, a franciaországi Antibes közelében, az Opération mer propre (Tiszta tenger művelet) nevű francia civil szervezet tagjai megpróbálják megtisztítani a Cote d’Azur tengerpartját az eldobott védőeszközöktől.

Vírus

Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás

A Covid-19 fertőzés legenyhébb formájával megfertőződöttek szervezetének nagyon jelentős része termel olyan antitestet, amelynek köszönhetően több hétig tartó immunitás is kialakulhat a járvánnyal szemben a párizsi Pasteur Intézet és a strasbourgi egyetemi kórház tanulmánya szerint.

Friss kutatás: járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a koronavírus okozta

Csehországban a koronavírus-járvány áldozatainak statisztikájában nyilvántartott személyek mintegy 60 százalékának halálát alapvetően nem a Covid-19 betegség okozta – jelentette ki Ladislav Dusek, a prágai Egészségügyi Információk és Statisztikák Hivatalának (ÚZIS) igazgatója.

Tízezer alatt a brit kórházakban ápoltak száma, Észak-Írországban nem volt haláleset

A nagy-britanniai koronavírus-járvány tetőzése óta először tízezer alá csökkent a Covid-19 betegséggel kórházban kezelt páciensek száma, és a legutóbbi 24 órában – több mint két hónapja most első ízben – nem jegyeztek fel új halálesetet Észak-Írországban.