Drágább lesz a bécsi vonatjegy

Gazdaság

A téli vasúti menetrend életbe lépését követően, december 14-ével immár közvetlen nemzetközi vonatjárat köti össze Bécset Debrecennel. A magyar fővárosban a rövidebb menetidő biztosítása érdekében a vonatok nem mennek be a Keletibe, csak Ferihegy megállóhelyen, Kőbánya-Kispest, Ferencváros, valamint Kelenföld állomásokon állnak meg.

A vonat 5:26-kor indul majd Debrecenből és 10:45-re érkezik meg Bécsbe. Az ellenkező irányban pedig 17 óra 12-kor fut ki a  bécsi főpályaudvarról, és 22:33-ra ér a debreceni Nagyállomásra, azaz bő öt óra lesz a menetidő. A vonatnak – amit az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) közlekedtet majd – megvan a neve is, Hortobágy EuroCity-ként fog közlekedni.

A Bécsben tartott októberi turizmusnapon az Osztrák Szövetségi Vasutak egyik képviselője egy prezentációt is bemutatott a tervezett járatról, ebben az szerepelt, hogy a jegy várhatóan 19 euróba kerül majd egy útra, ami mai árfolyamon számítva 5812 forint. Csakhogy a Debrecen-Bécs-járat már felkerült az ÖBB elektornikus menetrendjébe is, ahol jegyet is lehet foglalni, másodosztályon 29 euróért, első osztályon 39 euróért – egy útra. Ez azt jelenti, hogy a legolcsóbb jegy is 8871 forint, oda-vissza pedig majdnem 18 ezer forint lesz a bécsi kirándulás útiköltsége.

További részletek: dehir.hu