Mit vásárolnak webshopból? 2015 slágertermékei

Gazdaság Helyi hírek

Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy kihagyják a karácsony előtti hetek kétségkívül tömény és frusztráló forgatagát, és a tömegnyomor helyett az online vásárlást választják. Az ajándék kis- és nagykereskedések az év utolsó két hónapjában termelik ki az egész éves profitjuk döntő hányadát, éppen ezért a munka is november-decemberben éri el a legmagasabb „koncentrációját”.

– Gyakorlatilag se éjjelünk, se nappalunk ilyenkor – meséli Kormos Ádám, a debreceni székhelyű MultiPraktika Ajándék Webáruház ügyfélkapcsolati referense. Míg az év első tíz hónapjában egyenletesnek mondható a forgalmunk, november közepétől drámai növekedést tapasztalunk, ami nagyjából december 20-áig tart. Nem is nagyon szeretnénk, ha mindenki az utolsó pillanatra hagyná a rendelést, hiszen ilyenkor a futárszolgálatok is extrém mód terheltek, és a szokásosnál valamivel hosszabb szállítási idővel számolhatunk.

Melyek 2015 slágertermékei?

– Az idei karácsony legnépszerűbb termékeit három kategóriába sorolnám.

Az első csoportba a mobiltelefonhoz és egyéb multimédiás eszközhöz köthető kiegészítők tartoznak. Igen keresettek a mobiltelefon-vésztöltők, a szélvédőre ragasztható tablet-tartók, illetve az autóskamerák.

Szintúgy népszerűek a különleges konyhai eszközök, mint például a fűszerolló, vagy a tányér szélére csíptethető öntettartó.fuszerollous

Az előző kategóriába is beillő tablet formájú vágódeszka pedig igazi slágerterméke 2015 karácsonyának.

 

 

Star-Wars-Labirintus-tarsasjatek-RavensburgerNem lehet figyelmen kívül hagyni a jelenleg épp csúcspontra jutó Star Wars őrületet sem. Van itt minden: kiegészítők, fénykardok, szettek, figurák, de igencsak jól fogynak a népszerű filmsorozat témakörét feldolgozó társasjátékok is. Hasonló népszerűségnek örvend a Trónok harca sorozat által ihletett társasjáték is.

 

Melyek a legnépszerűbb kiszállítási módok?

– A korábbi évekhez hasonlóan még most is a futárszolgálaton keresztül történő kézbesítés a legkedveltebb, de az előnye egyre fogy, és sokan választják a kényelmes Pick Pack Pontos átvételt, a vagy a még ennél is rugalmasabb csomagautomatát. Az utánvétel helyett ma már a vásárlók jelentős része banki előreutalással fizet. Ebben természetesen élen járnak a visszatérő vásárlóink, akikben már kialakult egyfajta bizalom, és bátran élnek a legkényelmesebb fizetési móddal.

Várható-e idén is karácsony utáni árleszállítás?

– Fogós kérdés, mert jelenleg inkább az a problémánk, hogy sok olyan termékre lenne még igény, amelyek egyszerűen elfogytak. A nagykereskedők készletei kimerülőben vannak, és emiatt a karácsony előtti utolsó napok azzal telnek majd, hogy a lehető leghamarabb beszerezzük a hiánytermékeket, és még 24-e előtt megérkezzenek a vásárlókhoz. Az, hogy lesz-e karácsony utáni akció, majd 24-e után derül ki. Ha úgy látjuk, hogy van rá igény, természetesen figyelembe vesszük a vásárlói óhajokat.

Sz. Sz.