Kutyaszánnal Debrecenben

Helyi hírek Sport

Magal Deutsch izraeli orvostanhallgató bő két éve költözött Debrecenbe feleségével.Nagyszülei Magyarországról vándoroltak ki. Ezért is jött hazánkba tanulni. Ideköltözésük után hozták el Snow-t a szlovákiai Gripp’s Crowd kennelből, és családtagként kezelik, mint mindegyik korábbi ebüket. Gyerekkorában vizslája is volt.

????????????????????????????????????

Felnőttként azért az alaszkai malamutot választotta, mert nagyon barátságos, megbízható fajta volt. A huskyval ellentétben az eszkimók nem csak a szánhúzás miatt tartják, hanem azért mert a gyerekeikre is türelmessen vigyáz az igluban.

????????????????????????????????????

Snow az összes védőoltást ugyanúgy megkapja mint, minden más debreceni eb, viszont csak nyers húst fogyaszt. Ennek a fajtának a kutyatáp nem lenne egészséges Magal szerint.

A jó erőnléthez heti 2-3 edzés szükséges, ami most a havas időben a neki való szánhúzást jelenti. Máskor együtt fut Magallal vagy a biciklijét húzza. Első évében Snow csak a parancsszavakat tanulta meg, majd egy év után húzta a kerékpáron gazdáját és másfél éves kora óta a házi készítésű szánnal edz.

A szánnak könnyűnek kell lenni, mely a képeken is jól látható. Magal a kutyájával idén egy helyi versenyre is készül már. A jövőben örömmel venné kutyájával, ha több versenyen is részt tudnának venni, azonban erre jelenleg nem sok lehetőség van. Ezek mellett Magal hasznosnak tartaná, ha lenne olyan kutyapark a városban, ahol edzeni lehetne az állatoknak és kedvükre szabadon szaladgálhatnának.

????????????????????????????????????

A találkozó végén arról is megkérdeztük Magalt, hogy a debreceniek mit szólnak a kutya húzta szánhoz. Mosolyogva azt a választ kaptuk, hogy a helyiek első kérdése, hogy “meg szabad-e simogatni a kutyát?”. Snow és Magal debreceni kalandjait Facebook oldalán lehet kedvelni és követni.

Snow kutyus Facebookjáért pedig katt ide.