Új elemekkel bővült a Békás-tavi játszótér

Helyi hírek

2014-ben, a Parkerdő átépítésekor alakították ki az új Békás-tavi játszóteret, akkor kerültek oda a különleges, békát, tavirózsákat és ebihalakat is megjelenítő játszóelemek. Most újabb játékokkal bővült a játszótér.

Várhatóan nagyon kedvelt lesz a különleges cirkáló. Négy különböző, felnőttek által is bejárható szinttel rendelkezik a 16 négyzetméteres fedélzetű hajó. A biztonságos rámparendszer kialakításának köszönhetően babakocsival és kerekesszékkel is fel lehet rá menni.

Nemcsak hatalmas cirkáló épült a Békás-tó partján, hanem egy propelleres billegő repülőgép is. Van benne műszerfal, szócsőpár, vezetőfülke, kaleidoszkóp és gépház is.

Az ASAPA Alkotócsoport Kft. által telepített eszközök nemcsak formailag, hanem működésükben is különlegesek, egyedi fejlesztésűek és 97 százalékban természetes anyagokból épült játszóelemek.

jzt

A játszótér bővítése nettó 13 millió forintba kerül, amelyből 7 millió forintot finanszírozott Debrecen városa. Ötmillió forinttal járult hozzá a költségekhez a Nyírerdő Zrt és egymillió forinttal támogatta a beruházást a Szerencsejáték Zrt.

Debrecen önkormányzata ebben az évben 15 millió forintot költ játszóterei karbantartására és üzemeltetésére. Debrecenben 120 játszótér működik. A Zöld város programban a tervek szerint 5 új játszóteret építenek, és 13 játszóteret újítanak fel.

Folytatódik a Parkerdő rekonstrukciója is, hetekkel ezelőtt hirdettek nyertest a strandfürdő építési tervezésére, ahol hamarosan elkezdődik a felújítás. Az Ötholdas Pagonyt is korszerűsítik pályázati forrásból, de megújul a Nagyerdei Kultúrpark is.