Megújult az Erste győri fiókja

Helyi hírek Ország

A privát banki szolgáltatásban tavaly mintegy ötezer milliárd forintnyi vagyont kezelt az Erste Bank Hungary Zrt. – mondta Somlai László, a bank private banking vezetője a pénzintézet átalakított és kibővített új győri bankfiókjának átadóján szerdán.

Hozzátette, hogy ez mintegy kétezer ügyfél vagyona. Az ötezer milliárd forintból a győri régióban mintegy harminc milliárd forintot kezelnek.

Kovács Dániel vállalati üzletág régióvezető arról beszélt, hogy a győri régióban 11 százalékkal növelte vállalati ügyfélszámát tavaly a harmadik negyedév végéig az Erste, a vállalati ügyfélszám növekedésén belül a hitelt kapó ügyfelek száma húsz százalékkal emelkedett.

Országos szinten az előző év azonos időszakához képest az első három negyedévben duplájára nőtt az újonnan folyósított hitelek összege, amellyel az állomány 47 százalékkal gyarapodott éves összevetésben.

A kis- és közepes vállalati ügyfelek esetében a kihelyezés 12 százalékkal bővült tavaly a harmadik negyedév végéig.
Marton Anita, a lakossági üzletág régióvezetője kiemelte, hogy egy felmérés szerint a lakosság 38 százaléka használja az online, vagy mobil banki rendszereket, az Erste ügyfeleinek azonban 59 százaléka.

Elmondta, hogy az idén kétszáz éves osztrák Erste magyarországi fiókintézetei közül az elsők között nyitotta meg a győri fiókot 1927-ben.

Ferenczi Ildikó fiókvezető elmondta, hogy a mostani fejlesztés során két fiókot egyesítettek több mint hétszáz négyzetméteren, ahol egy 24 órában működő önkiszolgáló zónát is kialakítottak. A cél, hogy az ügyfelek változó igényeit minél szélesebb körben elégítsék ki. Jelenleg 23 ember foglalkozik a napi 300-350 ügyféllel.