Hazatért Irakból az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens

Ország

Családtagjaik, barátaik és kollégáik jelenlétében köszöntötték az Irakból a közelmúltban hazatért magyar misszió tagjait Hódmezővásárhelyen. A több mint 160 fős kontingens állományát alapvetően az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái alkották.

„Misszióban nem léteznek könnyen végrehajtható feladatok, a most hazatért kontingens tagjainak azonban kimondottan komoly kihívásoknak kellett megfelelniük. Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka nevében köszönöm azt a rendkívül magabiztos és példaértékűen magas színvonalon végrehajtott munkát, feszes szolgálatellátásukat, amelyet a tervezettnél valamivel hosszabb külszolgálatuk során tanúsítottak. Kérem, hogy a megszerzett tudást, tapasztalatokat adják át kollégáiknak, ezzel is segítve munkájukat! Mindenekelőtt azonban töltsék el megérdemelt szabadságukat családjaik, szeretteik körében. Legyenek ismét biztos támaszai azoknak, akik lélekben mindig önökkel voltak, s erőt adtak a mindennapok kihívásainak teljesítéséhez!” – köszönt el a több mint hat hónapos külszolgálatról hazatért katonáktól Sándor tábornok.

A visszafogadó ünnepség zárásaként a legjobbak munkáját külön is megköszönték. Az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens 5. váltás állományában végzett kiemelkedő szolgálatellátásuk elismeréseként a dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és a Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka által adományozott emléktárgyakat, emlékérmet és emléklapokat Sándor tábornok adta át.

honvedelem.hu/Galambos Sándor