Lépcsőházból vitték el

Rendőrség
A berettyóújfalui rendőrök bíróság elé állítást javasolnak két fiatal fiú ellen, akik a gyanú szerint egy lépcsőházból cipőket és más értéktárgyakat próbáltak meg ellopni.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2015. február 8-án 14 óra 36 perckor telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy egy Berettyóújfalu, Dózsa György utcai társasházban tetten ért két fiút, akik az első emeleti lépcsőfordulóból ellopták családja ruhaneműit. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták a sértett által a földszinten visszatartott 18 éves Sz. Istvánt és 15 éves társát. A járőrök a püspökladányi és a debreceni lakosokat előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A terheltek a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben a lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. február 20-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.