Brutális kutyatámadás Debrecenben

Rendőrség

Megdöbbentő esetről számol be Facebookon egy debreceni hölgy. Békésen sétáltatta kutyáit, ami tragikus véggel zárult. 

A bejegyzés, változtatás nélkül:

“Kedves Mindenki, kedves Kutyások! Veszély leselkedik az erdőben sétálókra! Egy tragédia már történt, akadályozzuk meg az újabbat.!

 

Csütörtökön délben fél 1 -1 magasságában kimentünk egy vizsla kutyussal (Ő Zalán kutya, menhelyről befogadott, nehéz múlttal rendelkező kutya. Végtelen kedves, de más kutyákkal való szocializációját most kezdtük gyakorolni kutyakiképző iskolában) valamint Lunával. Egy 18 éves kislány és én mentünk ki a 2 kutyával, akik boldogan szaladgáltak, játszottak, de nagyon figyeltek ránk. A Biogál mellett mentünk majd a fal végénél jobbra fordultunk és elindultunk visszafelé …. Szemben észrevettünk egy fiatalembert. 3 kutyával volt: 1 rotweiler, 1 doberman és egy vizsla szerű kutya …. MIvel 20 éve kutyázom, mindig figyelek másokra és elővigyázatos is vagyok, mindkét kutyát pórázra fogtuk. Vártuk a kislánnyal, a férfi ha észrevesz minket, vagy irányt vált, vagy pórázra veszi a kutyáit ….. de nem tette ….. MIvel a vizsla tűnt nehezebb esetnek, ugat ha kutyát lát, én jobbra “bemenekültem” tökön-paszulyon át az erdőbe. A kislány Lunával balra pár lépéssel beljebb lépett az utról, az erdőbe. A roti nyilegyenesen rárontott Lunára …. és mint a plüss játékot rázni kezdte ……. a fiú gyakorlatilag állt, szólongatta a kutyáit, akik füle botjukat nem mozdították ….. a kutyákon MÉG NYAKÖRV SEM VOLT!!!! A kislány próbált kiabálni, könyörgött a férfinek, hogy csináljon már valamit, majd ütni próbálta a rotweiler fejét …. A férfi hamarosan ordítva a kislányt kurvázta le, idézem “hülye kurva, miért jöttél erre sétéltatni, ha nem fejezed be a kiabálást ráduszítom a kutyám …”. Én tehetetlenül mindezt végignéztem és végighallgattam kb 10 méterre az úttól a fák közül …. gyakorlatilag tudtam hogy egy ilyen falka ellen ha 100 kg-s férfi vagyok is tehetetlen …. és ha odamegyek még Zalán kutyát is széttépik, annyira vérszemet kaptak ….. Mikor a kutyák végeztek, a fickó átadta a véres rongycsomóként összeomló kutyát és közölte, “itt a kutyád, vidd orvoshoz …. és mint aki jól végezte dolgát tovább indult Pallag irányába ….. “

Azonnal hívtam a Vezér Állatorvosi rendelőt, nagyon jó a kapcsolatom velük, A kicsi Lunát mobil műtőasztallal, lélegeztető géppel, infúzióval várták a kapuban ….. már nem találták a vénáját sem ….. hasán lyukak voltak, …elvérzett ….

Vissza mentünk a Biogálhoz, hátha látnánk milyen kocsival vitte ki a kuytákat az erdőben, de az állatorvossal eltelt közel 30-40 perc … , kihívtuk a rendőrjárőrt ….. megdöbbentette a kép, annyi vér volt rajtam, hogy még én sem birtam volna ezt a vérveszteséget. Felvették a jegyzőkönyvet, délután 4-fél 8 ig ültünk a rendőrségen, tettünk volna feljelentést, majd a váróban közölték sajnálják, de az esetn nem büntetőügy, “CSAK szabálysértés, mert valaki póráz nélkül sétáltatta a kutyáját”. … nyilván nem akart este fél 8-kor jegyzőkönyvet irni a kedves rendőrúr …. No comment. Ha nagyon ragaszkodom, hát irásban adjam postára a feljelentésemet … HÁT FOGOM!! Állatkínzás és gondatlanságból elkövetett vagyon elleni bűncselekmény cimmel…..

 

A legkevésbé nem érdekel, hogy a kutyák pórázon voltak-e vagy sem … mindnyájan tudjuk, a kutyákat, sétálni, játszani és szagolgatni visszük ki az erdőben, viszont Felelős kutyatartóként ODAFIGYELÜNK a kutyáink éa a más kutyái testi épségére!!!! és Nem utolsó sorban ismerjük és kontrollálni tudjuk a kutyáinkat!!.

 

1.) Kérlek benneteket, hogy figyeljetek erre a “napbarnította, jó felépítésű 25-30-as fiatalemberre” és a 3 kuytájára …. Messziről és nagyívben kell ezt a férget elkerülni!!!! Nem számítva semminemű jóérzésre a részéről!!

 

2.) A jövő hét elején beadom az irásbeli feljelentést … egyelőre ismeretlen tettes ellen…. a feljelentés 30 napig aktív, …. utána elkövető hiányában lezárják az ügyet. A rendőr járőr ajánlotta, hogy menjünk ki rendszeresen és kérlek Benneteket is, hogy ha bármikor messziről láttok hasonló embert hasonló kutyákkal ….. ha meglátnánk, nem szabad hozzá sem szólni, CSAK hívjatok már fel engem kérlek. Tudnom kellene, hogy éppen hol jár… ha hívom a rendőrséget, és ha még elő feljelentés van ellene, akkor a rendőr kimegy, igazoltatja, igy beazonosítható lenne és el tudnám indítani az ügyet …… Zsófim annyit mondott … és hálás vagyok a megfontoltságáért: “anya, köszönöm, mert tudom, hogy mindent megtettél érte, amit csak lehetett ….. Annyit kérek csupán, NE HAGYJUK ENNYIBEN a dolgot”, és Igérem, NEM FOGOM!!!! előre is köszönök minden segítséget, esetleges odafigyelést. a telefonszámom: 06-30-555-4191.

Mindent köszönök még egyszer és kérlek nagyon vigyázzatok Magatokra!!”

Úgy értesültünk, a rendőrség az ügyben eljárást indított.