A bűnmegelőzés és a közbiztonság volt a cél

Rendőrség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészei és prevenciós szakemberei akciót tartottak az M1-es autópálya megyei szakaszán.

A megyei rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Határrendészeti Osztályának munkatársai az országba belépő járműveket – kiemelten a tehergépjárműveket és a buszokat – ellenőrizték az M1-es autópályán, 2019. március 21-én, Győr térségében. A közrend és a közbiztonság fenntartására irányuló mélységi akcióban a rendőrök megvizsgálták a buszokon tartózkodók úti okmányait annak érdekében, hogy kiszűrjék a Magyarország területén jogellenesen tartózkodókat. Az ellenőrzés alkalmával a járőrök szolgálati kutyával a gépkocsik tárolóit és a szállított csomagokat is átnézték. A rendőrök az akcióban a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a tehergépjárművek előzési tilalmára és a passzív biztonsági eszközök használatára is kiemelt figyelmet fordítottak.

Ezen a napon az autópálya megyei szakaszának pihenőhelyein, a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a polgárőrökkel közösen, a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére hívták fel a magyar és a külföldi utazók figyelmét. Az akció keretében a szakemberek szórólapokon adtak tájékoztatást az esetleges veszélyekről, valamint személyes beszélgetés keretében informálták a járművezetőket a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzési lehetőségeiről.