Repülőn csempészte a gyerekeket

Rendőrség

Egy 49 éves szír férfit fogtak el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az RRI munkatársai. Az athéni járattal, fiával együtt érkező utas, öt gyermeket hozott be hamis útlevéllel Magyarországra.

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság Határrendészeti Osztály és Szakértői Alosztály munkatársai vonták ellenőrzés alá azt a hét személyt, akik 2019. június 18-án 18 óra 45 perckor az athéni járatról jelentkeztek belépésre Magyarországra.

A társaság 49 éves szír férfi tagja és 14 éves szír fia német konvenciós útlevéllel és német tartózkodási engedéllyel rendelkezett, míg a velük lévő öt gyermek szír útlevéllel. Az okmányok vizsgálata során a rendőrök megállapították, hogy a három lány és a két fiú útlevele nem a saját nevükre szól. Ők afgán, iraki és iráni állampolgárok.

Így a rendőrök a férfit előállították az Repülőtéri Rendőri Igazgatóság épületébe, ahol embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az RRI munkatársai a hat gyermeket ideiglenesen Fóton, a gyermekközpontban helyezték el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.