Debrecenben játssza Európa Kupa-meccseit a Szolnoki Olaj

Sport

A debreceni Főnix Csarnokban játssza hazai Európa Kupa-mérkőzéseit a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata.

A klub honlapjának hétfői tájékoztatása szerint a döntést Tóth Zoltán ügyvezető jelentette be hétvégén, a III. Szolnoki Olaj KK Szurkolói Családi és Sportnapon.

“Sajnos minden törekvésünk ellenére nem sikerült meggyőzni a versenysorozatot kiíró ULEB-et arról, hogy a nyáron tovább bővített csarnok megfelel az előírásoknak” – mondta Tóth Zoltán, hozzátéve, a szerdai Magyarország-Csehország Eb-selejtező felvételét elküldték a szervezőknek, hogy ők is láthassák: biztonsággal el tudnak helyezni 2500 nézőt. Ennek ellenére szinte biztos, hogy Debrecenben kell lejátszaniuk az öt hazai csoportmérkőzésüket.

“Ez nagyon rosszul érinti a szurkolókat és a klubot is, hiszen nem várható el, hogy hétköznap este a szolnoki szurkolók megtöltsék a Főnix Csarnokot. Természetesen a klub lehetőségeihez mérten segíteni fog a szurkolóknak az utazásban” – közölte az ügyvezető.
Az áprilisban a kontinentális harmadik vonalnak számító Eurochallenge Kupában negyedik

helyen végzett Tisza-partiak a második számú sorozatnak tekintett EK mellett idén is a regionális Adria Ligában indulnak. Utóbbi kiírásban a szerb Partizan elleni mérkőzéssel kezdődik a szezon október 4-én.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.