Győzelemmel nyitotta a bajnokság tavaszi szezonját a DEAC férfi és női kosárlabda csapata is

Sport

Nagyszerűen kezdte a bajnokság második szakaszát a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a MAFC második csapatának otthonában. A tizenkettedik forduló zárómérkőzésén 88 pontos különbséggel, valósággal kiütötték tartalékos vendéglátóikat a debreceniek.

A mérkőzés kezdetétől fogva egyértelműsítette a DEAC, hogy a pályát csak ők hagyhatják el győztesen, mindössze a különbség volt kérdéses. A debreceniek közül mindenki pályára lépett és pontot is szerzett, az önzetlen csapatjátéknak pedig kiütés lett a vége. A hazaiaknál nem játszott egyik A-csoportban pallérozódó fiatal tehetség sem. Bár önmagukhoz képest nagyszerűen küzdöttek a fővárosi fiatalok, a csapatok között osztálykülönbség volt.

MAFC II. – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 36-124 (7-25, 14-39, 8-31, 7-29)

Nagy Ágoston vezetőedző: Nem volt rossz kosárlabda, minden arról szólt, amiről kellett, de nem voltunk egy súlycsoportban. Nem volt veszekedés, erőfitogtatás, végig a játékkal foglalkoztunk, ők pedig nem vesztették el a hitüket akkor sem, mikor már nagy volt a különbség. Fontos volt, hogy mindenki pályára tudjon lépni, önbizalmat tudjon szerezni a következő időszakra, mert a közeljövőben nehéz meccseink lesznek, például jövő héten a Honvéd otthonában. Az ellenfelünknek minden tisztelet kijár, hiszen kitettek magukért, de ezen a találkozón hozzánk képest csak ennyit tudtak. Szimpatikus volt, hogy ugyanúgy játszottunk ellenük, mintha tízpontos mérkőzés lett volna. Erre szokták mondani, hogy kenguru korosztályban nem szoktak az eredményjelző táblára nézni, mi se nagyon néztünk fel. Szerencsére minden támadási elemben tudtunk javulni, de a külső dobásainknál még mindig van hova fejlődni, reméljük a jövő hétre már ez is összeáll.

Győzelemmel kezdtek a lányok

A hosszúra nyúlt téli szünet után a hölgyek is újra pályára léptek a másodosztályú kosárlabda bajnokság 14. fordulójában. Az idegenbeli mérkőzésein eddig nem túl meggyőző teljesítményt nyújtó DEAC ezúttal magabiztosan győzte le a tabella hátsó feléhez tartozó, ám mostanában kiváló formát nyújtó Kiss Lenke KS együttesét.

Nagyszerűen indult a találkozó debreceni szempontból: a palánk alatti dominanciáját érvényesítve egy 8-0-s rohanással kezdtek Földvári Andreáék. A folytatásban azonban kissé kapkodóvá vált a játék, a fővárosiak letámadása láthatóan megzavarta Kovács Imre tanítványait. Az időkérések sem segítettek, a második negyed derekán egyenlített a KLKS, majd a vezetést is megszerezték.

A második félidőt nagyszerűen kezdte a DEAC, mindössze két perc kellett, hogy a félidei hátrányt ledolgozza. Jávor Petra hárompontosával már újra hajdúsági előnyt mutatott az eredményjelző, a tudatos csapatjátéknak és a nagyszerű védekezésnek köszönhetően pedig még tovább nőtt a különbség. A mindössze tizenhat esztendős Stekler Kamilla nagyszerű teljesítménnyel és bátor játékkal jelezte, hogy ilyen fiatalon is lehet rá számítani téthelyzetben. A záró etapra kissé elfáradtak a csapatok, de a harcossággal egyik oldalon sem volt probléma. Az utolsó percek meglehetősen pontszegényre sikerültek, az egy másodperccel a vége előtt dobott hazai ziccer már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

Nagyszerű győzelmével a DEAC pontszámban utolérte a negyedik helyen telelő Szegedet, és minden esélye megvan, hogy tavasszal a felsőházi helyekért harcolhasson.

Kiss Lenke KS – DEAC 66-72 (14-18,22-15,16-27,14-12)

Kovács Imre vezetőedző: Jól kezdtük a mérkőzést, de 8-0-ás vezetést követően felpuhult a védekezésünk, és támadásban is türelmetlenek voltunk, amit ellenfelünk ki is használt és 3 pontos hátrányban várhattuk a második félidőt. Ekkor sikerült megújulnunk, szigorítani védekezésünket és egy viszonylag megnyugtató előnyre szert tennünk, mely kitartott a mérkőzés végéig. Nem játszottunk jól, de a csapat erejét mutatja, hogy harmincegy eladott labda és az ellenfélnek engedélyezett 22-vel több mezőnykísérlet ellenére is tudtunk nyerni. Kicsit év eleji a forma, de dolgozunk tovább!