Pénteken rajtol a jégkorong MOL Liga

Sport

Pénteken rajtol a jégkorong MOL Liga, amelyben hét csapat is bízik a legjobb négy közé jutásban, míg a román Dunarea Galati és a szerb HK Beograd belépésével immár tizenegy csapatos a mezőny.

Szőke Álmos ligaelnök a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az összes résztvevő komolyan erősített, kiélezett meccsek várhatók. Hozzátette: már három ország vesz részt a bajnokságban, és a liga szeretné tovább erősíteni regionális pozícióját.
“Fontos feladat a nézők megnyerése. Ennek egyik eleme, hogy karácsony és szilveszter között a Városligetben megrendezzük a Winter Classicot, és a szabadtéri rendezvényen két vagy három MOL Liga-, valamint két osztrák bajnoki mérkőzésre kerül sor” – fogalmazott Szőke Álmos.
Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója kiemelte: már kilencedik éve támogatja a cég a ligát, a MOL életében ritka az ilyen hosszú együttműködés, de a magyar jégkorong változatlanul fejlődik, és most egy szerb klub is csatlakozott a mezőnyhöz. Ezen kívül – tette hozzá – a liga fontos pillére az utánpótlásnak.
A címvédő DVTK kerete alaposan átalakult. Távozott Jason Morgan vezetőedző Lengyelországba, vele tartott három légiós, Jon Booras, Garrett Clarke és Brad Smith. Rajtuk kívül több alapember is elhagyta Miskolcot, és a riválisoknál kötött ki. Az új kanadai trénernek, Doug Bradleynek új csapatot kell építenie, hozott magával külföldieket, de komoly erősítést jelent a válogatott Magosi Bálint is. A gárda sorozatban harmadszor is szeretne bajnok lenni.
A bajnoki ezüstérmes MAC Budapest szintén lecserélte légiósait, de távoztak fiatal válogatott hokisok is, míg a rutinos Tokaji Viktor visszavonult. Érkezett ugyanakkor többek között három tapasztalt csatár: Nagy Gergő, Kovács Csaba és Somogyi Balázs. A csapat szeretne egy lépcsőfokot előrelépni.
A Debrecen elveszítette a kapus Vay Ádámot, aki az NHL-es Minnesota Wild kötelékében folytatja pályafutását. Őt a miskolciaktól érkező Gyenes Dávid próbálja pótolni. A hajdúságiak továbbviszik az orosz vonalat, hatan is érkeztek onnan. Az előző szezonbeli negyedik hely után dobogóra vágyik az együttes.
A Ferencváros megszerezte a remek kapust, Sevela Petert, érkeztek a csapathoz kanadai játékosok, ahogy elhangzott, most az elődöntőbe kerülés a cél.
Az Újpest két rutinos magyar válogatott csatárral, Benk Andrással és Sikorcin Ladislavval, valamint a szlovén Andrej Hebarral erősített, és itt is a négy közé jutás a feladat.
A brassóiak is jól igazoltak, megszerezték többek között a MAC-tól a kanadai Ian McDonaldot és a szlovák Tomás Klempát.
A csíkszeredaiak kanadai vezetőedzőt szerződtettek Tom McCarthy személyében, és vele érkezett több légiós is. Az erdélyi alakulat a rájátszásba szeretne bekerülni.
A bronzérmes Fehérvári Titánokhoz elsősorban az ifj. Ocskay Gábor Akadémiáról érkeztek játékosok, míg sok fiatal került fel az osztrák bajnokságban érdekelt EBEL-csapathoz. A székesfehérváriak szeretnék megismételni az előző idénybeli szereplésüket.
A rájátszásról lemaradt dunaújvárosiak a DVTK-tól két ponterős csatárt igazoltak, Keegan Dansereau-t és Justin Csetert, s most a négy közé jutást tűzték ki célként.
Az újoncok közül a belgrádiak szinte a szerb válogatott magját versenyeztetik, míg a galatiak (Galac) a MOL Ligás ellenfelektől és a szlovák másodosztályból töltötték fel keretüket.
A február 5-ig tartó alapszakaszban minden résztvevő 40-40 találkozót vív. A legjobb nyolc jut a február 14-26. közötti negyeddöntőbe. Az elődöntőt február 28. és március 12., a finálét pedig március 14. és 26. között rendezik. A rájátszásban valamennyi párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart.
A MOL Liga mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.