Megtámadta volt feleségét

Rendőrség
A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki tapétavágó kést tartott a sértett nyakához egy debreceni bevásárlóközpontban.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2016. augusztus 21-én 15 óra 30 perc körül Debrecen, Csapó utcában található bevásárlóközpont egyik üzlete előtt kiabált a volt feleségével és megöléssel fenyegette. A nő megpróbált elmenekülni, amikor a volt férje kezében észrevett egy pengét, azonban a férfi a nőt hajánál fogva megragadta és a nyakához tartott egy tapétavágó kést. A sértett segítségért kiáltott, majd a vásárlók látva a történteket a férfit lefogták, a földre kényszerítették és értesítették a rendőrséget. Az eset során személyi sérülés nem történt. A helyszínre érkező rendőrök Sz. Csabát elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. augusztus 24-én elrendelt. A 48 éves férfi megalapozott gyanú szerint 2016 augusztusában 30 darab SMS üzenetet küldött a volt feleségének, amelyekben őt és gyermekeiket bántalmazással, megöléssel fenyegette.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat a járási ügyészségnek megküldte.