Hozzá dobták be a szomszédja csomagját – lenyúlta

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az asszony ellen véletlenül vagy tévedésből hozzákerült idegen dolog eltulajdonításával, vagy nyolc napon belül történő vissza nem adásával elkövetett jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádlott és a sértett Polgáron ugyanabban az utcában, egymással szemközti házban lakik.

A sértett 2017. október 1-jét megelőzően nagy mennyiségű árut rendelt külföldről, amelyeket a futárszolgálat 2017. október 1. napján három csomagként kézbesített, azonban azt tévedésből a vádlott házának udvarán, a kerítésen belül helyezte el.

A vádlott tudva azt, hogy a csomagok más személy tulajdonát képezik, azokat nem adta át a sértett részére. A három csomagon elhelyezett nagy mennyiségű használati, ruházati termékeket és élelmiszereket a polgári asszony saját céljaira használta fel, illetve azokat részben értékesítette.

A vádlott a jogtalan elsajátítással 252.600,- forint kárt okozott a sértettnek, amelyből lefoglalás
és kiadás útján 44.000,- forint megtérült.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen
véletlenül vagy tévedésből hozzákerült idegen dolog eltulajdonításával, vagy nyolc napon belül történő vissza nem adásával elkövetett jogtalan elsajátítás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúböszörményi Járásbíróságra. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban a vádlott vonatkozásában intézkedésként próbára bocsátás alkalmazását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.