Gulyást kóstolt Erdélyben Nicholas Cage

Európa

Torockószentgyörgyi vendéglőben ebédelt szombaton a Kolozsváron zajló Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál díszmeghívottja, Nicolas Cage.A maszol.ro azt írja, a színész életműdíjat vett át, a kolozsvári közönséggel együtt nézett filmet szombaton, vasárnap délelőtt pedig ingyenes mesterkurzust tartott a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) közönségének.

https://www.facebook.com/conaculsecuiesc/photos/a.962076233913128/2209311855856220/?type=3

Cage eddigi egyetlen Oscar-díját a Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas) című filmért kapta, amit eredetileg egyetlen hollywoodi stúdió sem akart megkockáztatni, mert túl sötétnek tartották. Arra a kérdésre, hogy el lehet-e egy részeg karaktert józanul játszani, azt felelte, részegen semmiképp nem lehetne, mert akkor a színész nem emlékezne a dialógra, de elismerte, hogy volt olyan jelenet a filmben, amikor az volt a célja, hogy tényleg elveszítse a fejét a kamera előtt, így a hitelesség kedvéért felhajtott néhány pohárkával. A forgatás alatt egyébként maga mellé vette alkoholista költő rokonát, hogy elleshessen tőle néhány gesztust és mondatot.

Nicholas Cage nem először járt Romániában, korábban itt forgatta a szellemlovas – A bosszú ereje (Ghost Rider: Spirit of Vengeance) és A fény halála (The Dying of the Light) című filmeket.