Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe; a rendezvény során országszerte több mint 150 étterem várja különleges, fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között – közölte az eseményt szervező DiningCity az MTI-vel.

Jó idő volt a II. Röszkei Rózsapaprika Napra

NAK: külföldön is keresett a prémium minőségű őrölt fűszerpaprika

 A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék. Magyarország őrölt fűszerpaprika külkereskedelmi egyenlege pozitív: míg elsősorban alacsonyabb értékű “tömegterméket” importálunk, addig a kivitel meghatározó része magas hozzáadott értékű, prémium termék – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán nyilvánosságra hozott körképéből.

A Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett – jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

A Hell Energy mesterséges intelligencia fejlesztette energiatal gyártásába kezdett Szikszón

A  Hell Energy megkezdte egy új receptúrájú energiaital gyártását hétfőn Szikszón, a mesterséges intelligencia (MI) által kifejlesztett terméket  a hazai boltok mellett több mint hatvan országba fogják exportálni – tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t.

Házi sörfőzés művészete. Tényleg lehetséges?

Manapság szinte bármilyen szeszes italt és kiegészítőt megvásárolhatunk a boltokban. Nem kérdés, hogy hol kapható például kézműves ital, ahogy az sem, hogy hol kapható söröspohár. Mégis sokan vannak, akik hobbi- vagy hivatás szinten foglalkoznak italkészítéssel. Ilyen lehet a sörfőzés. Mi a titka ennek? Valóban megoldható otthon? Az alábbiakban válaszolunk!

Ki a bartender és mivel foglalkozik?

A bartender, régebben mixer feladata, hogy az italokat saját elképzeléseivel tökéletesítse, új italokat kísérletezzen ki és fókuszáljon azok elkészítésére, miközben a vendégekre is odafigyel. Egy ital készítése közben némely bartenderek már szinte show-t mutatnak be egy italkészítés ideje alatt. Olyan készségekre is szüksége van a munkája végzése során, amelyek nélkül ezt a szakmát nem lehet […]