Gázpisztollyal akarta kizsarolni a bérleti díjat egy mohácsi férfi ismerősétől – 1 év börtönt kapott

Helyi hírek

A Mohácsi Járásbíróság a 2019. május 14. napján megtartott előkészítő ülésen G. Zs. vádlottat fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 1 év börtönre ítélte, amelynek a végrehajtását 1 év 2 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. június 26. napján este, szóbeli megegyezés alapján L. A. sértett férfi a vádlott férfitől kibérelt egy teherautót azzal a céllal, hogy M. Sz. sértett nőnek segítsen költözni. A teherautót 2018. június 28. napján estére kellett volna visszavinni a vádlott részére. 2018. június 28. napján 21.00 óra körüli időben a vádlott felhívta telefonon L. A.-t és közölte vele, illetve M. Sz.-szel, hogy a bérleti díj 90. 000 Ft lesz, vigyék vissza a teherkocsit. A sértett nő tiltakozott, illetve a beszélgetést követően megijedt, hogy miből fogja kifizetni ezt az összeget. Ekkor egy másik nő, Sz. Z., aki segített pakolni a költözésnél, a vádlottat visszahívta telefonon azzal, hogy ennyi pénze M. Sz.-nek nincs.

2018. július 28. napján 23.00 óra körüli időben a vádlott megjelent a sértettek tartózkodási helyéül szolgáló családi háznál és szóváltást követően egy fegyvernek látszó tárggyal, engedéllyel viselt gázriasztó pisztollyal megfenyegette a jelenlévő M. Sz.-t, Sz. Z.-t és L. A.-t azzal, hogy két percük van, hogy a 90. 000 forintot összeszedjék és kifizessék. Miután Sz. Z. feldúltan kiabálni kezdett a vádlottal, a vádlott elment.

Az ítélet jogerős.

Forrás: https://pecsitorvenyszek.birosag.hu