Jogerősen elítéltek egy uzsorázó kevermesi házaspárt

Helyi hírek

Az ügyészi indítványnak helyt adva jogerősen két év, illetve egy év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy uzsorázó kevermesi házaspárt, akik nélkülöző sértetteknek kölcsönöztek pénzt – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

A táblabíróság négy rendbeli folytatólagosan, társtettesként elkövetett uzsora-bűncselekményben mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Az ítélőtábla a másodrendű vádlott szabadságvesztésének végrehajtását három évre felfüggesztette.

A vádlottak a Békés megyei községben 2009 márciusától 2012 februárjáig a létminimum alatti jövedelemmel rendelkező háztartásokban élő sértetteknek rendszeresen azzal a feltétellel adtak kisebb összegű kölcsönt, hogy az adósoknak – függetlenül attól, hogy az nem állt szándékukban – nagyobb mennyiségű húst, illetve tűzifát kellett vásárolniuk, majd annak értékét a hitellel együtt megfizetniük vagy a vádlottaknál ledolgozniuk.

A vádlottak a nehéz körülmények között élő sértetteket és a velük együtt élő hozzátartozóikat további súlyos nélkülözésnek tették ki.
A táblabíróság döntésével helybenhagyta az ügyben másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.