Pünkösdi és gyermeknapi programok Debrecenben és Hajdú-Biharban

Pünkösdi és gyermeknapi programok Debrecenben és Hajdú-Biharban – ajánló a hosszú hétvégére

Helyi hírek

A háromnapos hétvégén Hajdú-Bihar megye számos települése nyújt kikapcsolódási lehetőséget az egész család számára, különös tekintettel a vasárnapi gyereknapra.

Programok május 25-28. (csütörtök-vasárnap) között

Debrecen Drive 2023: lesz itt minden, ami gurul

Harmadik alkalommal rendezik meg a Debrecen Drive járműipari fesztivált május 26-28. között a Nagyerdőben. Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a járműipar átfogó bemutatójára készülnek, látható lesz “minden, ami gurul”: új autókat, oldtimereket, sportautókat, motorokat, erő- és munkagépeket, rendőrségi, tűzoltó- és mentőautókat, katonai járműveket, autó- és repülőmodelleket, rally autókat, gokartokat láthatnak majd az érdeklődők. További részletek itt.

Debrecen Drive 2022

Programok május 27-29. (szombat-hétfő) között

Gyermeknap a Zoo Debrecenben

Május 27. és 29. között 9:00-tól 18:00-ig a gyermekeké lesz a főszerep Debrecen legsokszínűbb szabadidős létesítményében, ahol a tavasszal megújult természet csodáival, korlátlan vidámparki kalandokkal és nagyszabású programkavalkáddal várnak kicsiket és nagyokat. Részletek a programokról itt.

Gyermeknap a Zoo Debrecenben

Gyereknapi nyitóhétvége az Aquaticum Strandon

2023. május 27-én szombaton Campus Rádió Beach, Kíváncsi Katica mesezenekar koncert, Csillámos testfestés és kreatív foglalkozás és Gyermeknapi pancsi party várja a látogatókat. Május 28-án vasárnap és május 29-én hétfőn pedig Csillámos testfestés és kreatív foglalkozás és Gyermeknapi pancsi party. Részletes programok itt.

Három napig várják a gyerekeket a Salánki Farmon

Május 27-28-29-én 10:00-18:00 óra között sok szeretettel várja a gyermekeket Debrecen első állatsimogatója a Haláp tanyán. Az állatok dédelgetése melett gyerek quad, ugrálóvárak, játszótér, lovas szekerezés, elektromos kisautó, csillámtetkó és lufi hajtogatás is várja a családokat, akik ha megéheztek, ehetnek hortobágyi slambucot és paprikás krumplit is.. Hétfőn egész nap arcfestés is lesz a Bejja Arttal, és sétálni is lehet egy nagyot az erdőben. További részletek a farm Facebook-oldalán.

Programok május 27-én szombaton

Liget téri Sportnap, Gyermeknap és Piknik

Május 27-én szeretettel vár mindenkit a Liget téri Sportnap, Gyermeknap és Piknik Csapókert szívében, ahol 10:00-15:00 óra között interaktív zenés műsorok, izgalmas, játékos versenyek és kreatív foglalkozások várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A köszöntő után Erdős Fruzsi énekesnő, interaktív zenés gyerekműsorával indul a nap, ezt követően különböző tánc- és művészegyüttesek lépnek színpadra, de lesz kispályás labdarúgó torna és szépségverseny is. Részletes program az esemény Facebook oldalán.

Nagymacsi gyermek- és családi nap

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő és Halász D. János a Demki ügyvezetője köszöntője után május 27-én 10:00-kor Réti Tibor „Tibi bácsi” interaktív gyermekkoncertje fogadja a Nagymacsi gyermek- és családi nap látogatóit a közösségi házban. Ezután interaktív lovagi bemutatót tart a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület, fellép a Debreceni Népi Együttes, de lesz motoroztatás és kutyás bemutató is. A programok 15:00 óráig tartanak, részletek a demki.hu-n.

Gyereknap Kismacson

Kismacson május 27-én délután 14:00-17:00 között számíthatunk színes progamokra május 27-én szombaton. Az aszfaltrajzverseny után mesemondás, interaktív kutyabemutató és szabadtéri diszkó várja a gyerekeket, de lesz ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozás is a kismacsi közösségi házban. Részletek a demki.hu-n.

A hajdú hagyományok nyomában Hajdúszováton

Sok szeretettel és színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat május 27-én szombaton 14:00 órától Hajdúszováton. Fellépnek a helyi óvodások és bölcsődések, majd a DIR-DONGÓ együttes interaktív előadását lehet megtekinteni, aztán pedig kezdődik az Aquamanó Party.

Hajdúszovát gyereknap

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Izgalmas programra várják a látogatókat a hortobágyi Pusztai Állatparkban, ahol Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozót rendzenek. A gulyások és a magyar szürkemarha megünneplése az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújt május 27-én szombaton.

Programok május 28-án vasárnap

Gyereknapi forgatag a Sziget-kéken

Gyereknapi forgataggal várják a kicsiket május 28-án vasárnap 10.00-18.00 óráig a Sziget-kék Tematikus Játszóparkban (Nagyerdei körút 19.). A rendezvényt Gólyalábas toborzók nyitják, majd különböző előadások, kesztyűs bábjátékok, népmesék, utcaszínház veszi kezdetét, érkeznek előadók Spanyolroszágból, Lengyelországból, Olaszországból és az Egyesült Királyságból is. A részletes programokat itt lehet megtekinteni.

Madárkirály-választás és gyereknap a Hortobágyi Madárparkban:

Madárkirály-választás és egész napos színes programok várnak a Hortobágyi Madárparkban

Gyereknap a hajdú-bihari tűzoltóságokon

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket a Hajdú-Bihar vármegyei hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon. A programban részt vevő tűzoltóságok listája itt tekinthető meg.

Jótékonysági gyermeknap lesz Tégláson

Május 28-án, pünkösdvasárnap rendezi meg a Tündérkör Alapítvány a 8. Tündérfutás és Jótékonysági Gyermeknapját a téglási gokartpályáján. Ami még várja a kilátogatókat: készségfejlesztő, kézműves és interaktív sátrak, lufibohóc, csillámtetoválás, arcfestés, édességosztás, légvárak, kiállított F1 versenyautók, oldtimer, chopper és Simson motorok. További részletek itt.

Vár a Zsuzsi Erdei Vasút

Vasárnap a Máltai Szeretetszolgálat kézműves kuckójában a gyerekek különböző rajzokkal, színekkel, kreatív ötletekkel kidíszithetik a papír Zsuzsi mozdonyt. A karitatív gyermeknapi program az önzetlenség és az összefogás jegyében telik Hármashegyalján 2023 május 28-án vasárnap.

Zsuzsi vasút gyermeknapi programok Debrecenben

A szervezők arra kérnek minden olyan családot, akinek módjában áll, az támogassa az ügyüket egy-egy már megunt, vagy csak nem használt játék felajánlásával a helyszínen. Részletek a felajánlásról és a karitatív gyereknapról a Zsuzsi Erdei Vasút Debrecen Facebook-oldalán.

A hajdú hagyományok nyomában Tiszacsegén

Tiszacsegén május 28-án vasárnap készülnek gyermeknapi programokkal a családok számára a sportpályán. A rendezvény 15:00 órakor startol, fellép az Aquamanó és számos érdekes kísérőprogram is várja a gyerekeket.

Tiszacsegei gyereknap

Buborék koncert – egy vidám gyereknapi program

Fergeteges bulinak ígérkezik a május 28-án vasárnap 16:00 órakor kezdődő Buborék koncert, ahol ott lesz Buborék Berci is, aki nem csak táncolni, bolondozni fog a gyerekekkel, hanem a koncert végén fotózkodni is! Helyszín: VOKE Egyetértés Művelődési Központja
4034 Debrecen, Faraktár utca 67. Részletek és jegyárak itt.