Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyagtermékekre vonatkozó szabályozás

A körforgásos gazdaságra való átállás érdekében el kell érni, hogy a magyar fogyasztók egyre inkább a környezetbarát, többször hasznosítható termékeket vegyék igénybe. Ezért – egyéb szigorítások mellett – a gyártóknak bizonyos műanyagtermékek esetében tájékoztatást kell nyújtaniuk a fogyasztók számára, összhangban az európai uniós szabályozással – jelentette ki Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) […]

Áder: a fejlődés még fenntartható irányba fordítható, de az idő vészesen fogy

“Fejlődésünk még fenntartható irányba fordítható, de a rendelkezésre álló idő vészesen fogy. Mindannyiunk felelőssége, hogy mielőbb cselekedjünk” – mondta Áder János államfő az ENSZ által létrehozott Víz- és Klímaügyi Vezetői Testület szerdai, online fórumán megtartott nyitó beszédében.

Üzbegisztáni egyetemi campus felépítését tervezi a Debreceni Egyetem

Megtartották a Magyar-Üzbég Rektori Fórum ünnepélyes megnyitó ülését Taskentben – tájékoztatta az MTI-t kedden Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramért felelős államtitkára, aki tíz fős magyar egyetemi rektori delegáció élén tett látogatást Üzbegisztán fővárosában.