Kaleta Gábor 19 ezer pedofil kép

Beismerte bűneit, így megúszta a börtönt Kaleta Gábor, a pedofíliával vádolt perui nagykövet

Ország

Csütörtök kora délelőtt tartották Kaleta Gábor volt perui nagykövet perének előkészítő ülése: a vád szerint a diplomata 19 ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt a laptopján. A volt nagykövet beismerte a bűnösségét, ezután a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt.

A járványhelyzet miatt a bíróság tárgyalás nélkül, a nyomozás során keletkezett iratokból felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség ugyanakkor túl enyhének tartotta az ítéletet, súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett – írja a helyszínről tudósító Blikk.

Kaleta ügyvédjének beszédéből kiderül, hogy a volt diplomata 30 kilót fogyott, akire álláspontja szerint csak pénzbüntetést kellene kiszabni.

„Mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be és ennek keretében szolgálta hazáját.

Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét”

– mondta az ügyvéd a védencéről, akinek állítólag óriási lelkiismeret-furdalása van.

Kaleta rövid beszédében arról szólt, hogy végtelenül megviselte az ügy a családját, a szülei ismeretlen számról kapnak telefonokat, a céget is zaklatják, ahol munkát kapott.

Az ügyészi indítvány az volt, hogy Kaleta beismerés esetén 1 évet kapjon három évre felfüggesztve, ennél súlyosabb büntetést a bíróság nem szabhatott volna ki akkor sem, ha ezt indokoltnak látja. Végül 2 év 6 hónapra függesztette fel a büntetést. A bíróság az ügyészséggel egyetértett abban, hogy az enyhítő és súlyosító körülmények mellett nincs szükség végrehajtandó szabadságvesztésre.

Az ítélet ellen fellebbezésnek van helye, az ügyészség és a védelem is 3 napos gondolkodási időt kért. Az előkészítő ülést fél tízkor a bíró berekesztette.

(Blikk)