Hadházy: kikotyogta Orbán Viktor betegségét a miniszterelnök propagandistája

Ország

A Facebookon kezdett komoly vitába Hadházy Ákos ellenzéki képviselő és Deák Dániel, Orbán Viktor házi politikai elemzője.

Deák Dániel azzal indított, hogy Hadházy Ákos Orbán Viktor halálában látja a kormányváltás reményét. Mindezt arra a videórészletre alapozza, amelyben Hadházy így fogalmaz:

az ellenzék előtt egyetlen út áll, meg kell küzdeni a tisztességes választások feltételeiért. Különben a következő választásokat is el fogják csalni és akkor sem tehetünk mást, csak várhatjuk, hogy a koleszterin megoldja a problémát.

Ebben a videórészletben hallható, hogy Hadházy tényleg ezt mondja:

De van egy kis bökkenő: Hadházy szerint ő nem említette Orbán Viktor nevét, és ha Deáknak fenti szöveg kapcsán a miniszterelnök jutott róla eszébe, arról ő nem tehet.

Íme Deák Dániel kommentje:

Hadházy Ákos leszögezi:

Ha Deák esetleg bennfentes információkat kotyogott ki, és tényleg problémák vannak, akkor sem javasolnám az ellenzéki kollégáknak, hogy a következő években ne csináljunk semmit és ne foglalkozzunk a valódi ellenállással, hanem játsszunk parlamentet.

Hadházy Ákos Orbán Viktornak jó egészséget és hosszú életet kíván, mert – mint fogalmaz – nem lenne igazságos, ha nem érné meg, hogy egy bíróság ítéletet mond a tettei felett.