Növekedett a könyvtárhasználatok száma az elmúlt évben

Növekedést mutat a könyvtárhasználatok száma, de a helyben használat, a kölcsönzött dokumentumok és a könyvtári rendezvények látogatottsága is emelkedett az elmúlt évben 2022-höz képest – derül ki az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete által közzétett 2023-as országos könyvtári statisztika gyorsjelentéséből.

Múzeumok éjszakája – Vincze Máté: 326 ezren vettek részt a programokon

Az idei Múzeumok éjszakája programsorozaton 326 ezer érdeklődő vett részt – mondta el Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Múzeumok éjszakája – 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján. Az idei két kiemelt helyszín Székesfehérvár és Esztergom, számos kísérőprogram a labdarúgó Európa-bajnoksághoz kapcsolódik – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Negyvennegyedik alkalommal rendezik meg június végén a Kaláka Fesztivált

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont – közölte a program művészeti vezetője az esemény keddi, beharangozó sajtótájékoztatóján.

Oscar-díj jelölések 2023

Az Oppenheimer lett a legjobb film, Mihalek Zsuzsa is Oscart kapott

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.