Kondás Elemér a Fradi korai Európa Liga-kiesésével magyarázza a Loki harmatos idényét

Sport

Mint tudvalevő, a DVSC-TEVA a szurkolói elvárásokhoz képest gyengébben szerepelt a legutóbbi NBI-es szezonban. A harmadik hely Európa Liga indulást ér, a Ferencváros viszont a BL-selejtezőben próbálhat szerencsét.A dehir.hu hosszabb beszélgetést folytatott Kondás Elemérrel és Szilágyi Sándor cégvezetővel.

„A Ferencváros a nemzetközi kupa helyett inkább a magyar bajnokságra koncentrált – mondta Kondás a dehir.hu-nak. – Gondolom, volt egy távlati tervük, hogy a Bajnokok Ligájában szeretnének játszani. Ezért az elején jól hozták a mérkőzéseket, jól be tudták gyűjteni a győzelmeket, olyan pontelőnyre tettek szert, ami vitte a csapatot tovább.”

„Nekünk benne volt az, hogy három kört játszottunk az Európa-ligában. Akadt olyan hónap a bajnokság elején, amikor a nemzetközi kupában is szerepeltünk, így harminc nap alatt kilenc mérkőzést vívtunk, s utaztunk Niksicsbe, Trondheimbe, Rigába. Nyilván próbáltunk néhány játékost pihentetni, így a hétvégi meccsen nem tudtak játszani és elhullajtottunk pontokat, utána pedig nehezebb volt utolérni magunkat.”