Főszerepben a műszaki tudományok

Egyetem

Állásbörzét tartottak és képzési együttműködést kötöttek február 24-én, szerdán a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

Légiforgalmi irányító, fékpadtervező mérnök, gyártástámogató mérnök – csak néhány azok közül az állások közül, melyeket a harmadik Műszaki Állásbörzén kiállító cégek ajánlottak az érdeklődő fiataloknak.

Az állásbörze megnyitóján Dobi Lajos főszervező, a Műszaki Kar Karrierirodájának vezetője kiemelte: több mint harminc cég várja állásokkal és gyakornoki pozíciókkal az érdeklődőket, köztük azok a vállalatok is, amelyek részt vesznek a Műszaki Kar gépészmérnök duális képzésében.

Az állásbörze megnyitóját követően a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a Debreceni Szakképzési Centrum Baross Gábor Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma együttműködési megállapodást kötött, amely elősegíti a középiskolás diákok elmélyültebb ismeretszerzését.

Szűcs Edit dékán hangsúlyozta: az egyetemre érkező diákok akkor tudnak jól teljesíteni, ha már a szakközépiskolában megfelelő felkészítést kaptak. Ennek érdekében a középiskola által oktatott matematika és fizika tananyagokat megvizsgálva a Műszaki Kar ajánlatot tesz a műszaki irányú továbbtanulásnak megfelelően a különböző tananyagrészek súlyozására.

– Teret kívánunk nyújtani a Műszaki Kar oktatóinak, hogy szakmai előadásokat tartsanak, valamint részt vegyenek a szakmai vizsgákra való felkészítésben és a vizsgáztatásban is. Az együttműködésnek köszönhetően a Műszaki Kar és a Baross Gábor szakközépiskola kölcsönösen használhatják egymás infrastruktúráját – tájékoztatott Szondi Jenő, a középiskola igazgatója.

A 10. osztályos tanulók számára a Műszaki Kar munkatársai minden évben pályaorientációs tájékoztatót tartanak annak érdekében, hogy a diákok már a fakultációválasztásnál tisztában legyenek a kar által kínált perspektívákkal.

A Baross Gábor középiskolában az informatikai és gépészeti oktatásnak köszönhetően kiváló továbbtanulási lehetőségeket jelenthetnek az iskola diákjainak a Debreceni Egyetem Műszaki Karának mechatronikai mérnöki és gépészmérnöki szakjai.