A legjobb focisták debreceniek

Egyetem

Nincs Campus Fesztivál Campus Sportfesztivál nélkül: ezer egyetemista sportolt négy sportágban a Debreceni Egyetemen.

Az egész országból és a határainkon túli felsőoktatási intézményekből is érkeztek versenyzők a Campus Sportfesztiválra, hogy kispályás labdarúgás, kosárlabda, strandröplabda és be strong sportágakban mérjék össze tudásukat és erejüket.

Debrecen túlmutat a határokon, a cívisváros több mint régióközpont – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester a július 20-21-én rendezett torna díjátadóján, utalva a határon túli egyetemek hallgatóinak évről évre emelkedő létszámára.

A Debreceni Egyetem rektorhelyettese, Jávor András is arról beszélt a díjátadón, hogy a sport az a terület, ami barátságok és együttműködések kialakítását segíti elő, a Debreceni Egyetem pedig hangsúlyozottan támogatja a határon túli felsőoktatási intézményeket.

Idén a kolozsváriak értek el komoly eredményeket, női kosárlabdában és fociban is benne voltak az első három között.

A Campus Sportfesztivál otthont adott a hazai egyetemi focibajnokságok kupájának is, az MLSZ Grassroots programjának köszönhetően idén is a Debreceni Egyetemen rendezték meg az intézmények legjobb focicsapatainak összecsapását, amelyet a házigazda debreceni egyetemisták nyertek még. Második lett a Nyíregyházi Egyetem, harmadik pedig a Corvinus csapata.

unideb.hu