yoUDay – reggeltől estig a Te napod!

Egyetem
Nagy bulira készül az egyetem. Az egyetemi polgárság tehetségkutató- és főzőversennyel hangolódik a szerda esti húszezres stadionshow-ra. A campusokon ideiglenes jegyárusító helyeket is kijelöltek.

Mindenki a kedvenc ételét főzheti a hallgatóknak meghirdetett versenyen. Mintegy hatvan csapat mutatja meg főzőtudományát bográcsgulyás, paprikás krumpli, slambuc vagy egy szabadon választott kedvenc elkészítésével. A Nagyerdei Stadion rendezvényterén 11 órakor kezdhetik a munkát a fiatalok és két órájuk lesz az ételek elkészítésére. Az első helyezettek a stadionshow-t követően, a Hall-ban vehetik majd át a vándorserleget a szakértő zsűri  – Jávor András általános rektorhelyettes, Kőmíves Péter Miklós, a Doktorandusz Önkormányzat elnöke, valamint Herendi János séf – döntése alapján.

Főzési tudományuk mellett tehetségükkel is bemutatkozhatnak az egyetemisták szeptember 28-án, a yoUDay napján. Délután 2 órától 23-an lépnek fel zenés, táncos, illetve stand up produkciójukkal a Víztorony színpadán. A szakértő zsűri – Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, Duffek Mihály, a Zeneművészeti Kar dékánja és Karácsony Gyöngyi, az egyetemi könyvtár főigazgatója – minden kategóriában hirdet győztest. A legjobbak jövő évi VIP Campus-bérletet nyernek.

A nap csúcspontja a már biztosan teltházas stadionshow lesz. A kétórás program műsorvezetői az Animal Cannibals rapperei lesznek. Az ezernyi egyetemi közreműködő zenés és táncos produkciója mellett a legnagyobb hazai sztárok élő koncertje, lézershow, tűzijáték és egyéb látványos attrakciók szórakoztatják az intézményhez kötődő, illetve érdeklődő közönséget a stadionban. Az egyedülálló egyetemi tanévnyitó után is érdemes lesz maradni, hiszen a HALL-ban, a Red and White teremben, illetve a Víztoronyban további meglepetések várják a yoUDay résztvevőit. A programokra a show-ra megváltott jegyekkel lehet bejutni.

Az esti rendezvényre ma és holnap már nemcsak online, hanem személyesen is lehet belépőket váltani, illetve bepótolni az elmaradt hallgatói-dolgozói regisztrációt. A debreceni campusokon kilenc helyszínen állítottak fel ideiglenes jegyárusító pontokat (a Műszaki Karon, az ÁJK épülete előtt, az Informatikai Karon, az Elméleti tömbben, a Galéria Kávézóban, a Főépületben, a Speedy Burger-nél, a GTK épülete előtt és a MÉK főépületében). A standoknál mindkét nap 9-től 18 óráig várják az érdeklődőket.

unideb.hu