Hétvégén pályán a DEAC

Egyetem

A hetedik győzelmét könyvelhette el a DEAC labdarúgó csapata a megye I hétvégi fordulójában. A DASE is magára talált: 3-1-re győztek szombaton a Hajdúsámsoni TTISZE otthonában. A férfi kosarasok is jól kezdtek.
Lejátszotta idei nyolcadik bajnokiját a labdarúgó megyei első osztályban szereplő DEAC, Sáfár László alakulata listavezetőként fogadta az Egyetemi Sporttelepen a Kabai Meteorit SE együttesét. A debreceni egyetemisták a 11. percben vezetést szereztek Csörgő Krisztián révén, így előnnyel vonulhattak pihenőre a félidőben. A 47. percben Simonka Richárd megszerezte a DEAC második találatát is. A kabaiak ezt követően szépítettek, rövid idő alatt kétszer is eredményesek voltak, de a DEAC a 74. percben mindent eldöntött: Kökényesi Ádám vágott a hálóba egy lecsorgó labdát.
Újabb győzelmével tovább szilárdította első helyét a tabellán a Debreceni Egyetem együttese, amely így már 21 pontos és pontelőnyből várhatja a kilencedik játéknapot.
DEAC – Kabai Meteorit SE 4-2

Hajdúsámsonban nyert a DASE

Győzelmet hozott a hétvégi bajnoki forduló a klub másik megye I-ben érdekelt labdarúgó csapata számára is. Pöszmet Tibor legénysége Hajdúsámsonban lépett pályára szombaton. A találkozó egésze parázs hangulatban zajlott, bár eleinte egyik kapu sem forgott igazán veszélyben. A 20. percben szereztek vezetést a Debreceni Egyetem játékosai Rácz Norbert révén, majd az 56. percben Szalóczi Zoltán növelte az előnyt. Néhány perccel később ismét Szalóczi villant, egy csel után újra bevette a hajdúsámsoniak hálóját. Nem sokkal ezután a hazaiaktól Bacskai Attilát állította ki a játékvezető egy szándékos durvaságért, így csaknem félórát emberelőnyben futballozhatott a DASE. A 68. percben Kerekes Balázs még szépített, de a debreceni győzelem egy percig sem forgott veszélyben.
A DASE ezzel az eredménnyel felkapaszkodott a táblázat tizedik helyére, így már csak két ponttal marad el az előtte álló, következő fordulóbeli rivális Hajdúszoboszló SE mögött.
Hajdúsámsoni TTISZE – DASE 1-3

Nem várt vereségbe szaladt bele a DEAC II.

A labdarúgó megyei másodosztály déli csoportjának 6. fordulójában a középmezőnyt erősítő Nádudvari SE látogatott a DEAC II.-höz. Remekül kezdte az összecsapást a Katona László-vezette egyetemi formáció, már a 11. percben megszerezte a vezetést Lévai Ádám felső kapufás góljával. A 20. minutumban Kenéz Norbert büntetőből egyenlített, majd az első félóra végén a vezetést is átvette a Nádudvar. A meccs hátra lévő részében a debreceniek próbálták legalább a döntetlent kiharcolni, de nem sikerült, így a vendégek három ponttal gazdagabban térhettek haza.
Debreceni EAC II. – Nádudvari SE 1-2

Helytálltak a futsalos lányok a legjobbak ellen

A listavezető Szekszárd érkezett a Sporttudományi Oktatóközpontba szombaton a női élvonalbeli futsal bajnokság 3. fordulójában. A DEAC lányai sokáig bírták a nyomást, a sérülések és betegségek ellenére is okosan, ügyesen futsaloztak. A támadások végét azonban még tanulniuk kell. Összességében elmondható, hogy a válogatottakat felvonultató Szekszárdnak keményen meg kellett dolgoznia a sikerért, az egyetemi csapat nem vallott szégyent. A DEAC lányai most szembesültek azzal először, hogy milyen egy top csapat ellen játszani az NB1-ben.

– A csapatom nagyon jól játszott, a sokkal jobb játékerőt képviselő listavezető ellen sokáig helytálltunk. Fejben sem fáradtunk el, végig bírtuk a mérkőzést. Az apró hibáinkat viszont góllal büntette az ellenfél, hiányérzetem egyedül a becsületgól elmaradása miatt van. A helyzeteink megvoltak ehhez, de nem sikerült értékesíteni egyiket sem. A lányok maximálisan betartották az előzetesen megbeszélt taktikát. Ezúttal lábon is végig ott voltunk, ezáltal kevés lehetőséget adtunk a Szekszárdnak. Egyes játékosaink most szembesültek azzal, hogy az NB1-ben ilyen sebességgel is lehet játszani a futsalt. Gratulálok a Szekszárdnak! – értékelt Sólyom Attila edző.
DEAC – Szekszárd 0-5

Küzdöttek becsülettel

Vereséget szenvedett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda együttese a Budapesti Honvéd otthonában. Az NB1/B harmadik fordulójában a debreceni kosarasok még vezettek a félidőben, ám a fordulás után összeomlott a csapat játéka és vereség lett a vége.
A második félidőre mindkét csapat igyekezett szigorúbbá tenni védekezését. Farkas Attila zsákolásával a 25. percben még döntetlent mutatott az eredményjelző, ám ekkor mintha megátkozták volna Ferenczi Tamás tanítványait. A záró felvonást hatpontos hazai előnnyel kezdték az együttesek, innentől hiába küzdöttek becsülettel Molnár Andrásék, valahogy semmi sem akart nekik összejönni.
– Roppant szomorúak vagyunk a vereség miatt, sajnos kritikán aluli dobószázalékot produkáltunk minden dobásfajtából. 54 dobott ponttal nehéz meccset nyerni, pláne idegenben. Le kell szűrnünk a tanulságokat a mérkőzésből, de hétfőtől újra neki kell állnunk a munkának, hogy sikeresek tudjunk lenni a jövőben – fogalmazott Ferenczi Tamás vezetőedző a találkozó után.
Budapesti Honvéd SE – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 72-54