Egyetemi kosár Eb: 10. lett a DE

Egyetem Sport
Nehéz csoportba került, de helyt állt a Debreceni Egyetem csapata a 14. Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságán Miskolcon. A DEAC strandfocistái a harmadik fordulóban előrébb léptek a tabellán, már a bajnokság hajrájára készülnek.

Kosárlabda
A magyar csapatok közül talán a legnehezebb csoportba került a Debreceni Egyetem a múlt heti egyetemi Európa-bajnokságon. Az olasz Bologna elleni első találkozó gyakorlatilag már a félidőre eldőlt, hiába küzdöttek nagyot a Bak Márton vezette hajdúságiak, a vége 23 pontos vereség lett (Bologna Egyetem – Debreceni Egyetem 84-61). A második napon a szintén jó erőkből álló University of Rouen következett. Pék Dávidék mindent beleadtak a bántó magassági fölényben kosarazó franciákkal szemben, így a nagyszünetben még csak négy egységnyi volt a hátrányuk. A fordulás után aztán ritmust váltottak a franciák, és a lepattanócsatát 50-27 arányban megnyerve végül 18 pontos győzelmet arattak.
Szerdán a román Pitesti ellen a csoport harmadik helye volt a tét, mindkét fél óriási elánnal vetette bele magát a küzdelembe. A debreceniek minden negyedet megnyerve 21 pontos, magabiztos sikerrel zárták a találkozót, öt játékos is elérte a legalább kétszámjegyű ponttermést (Debreceni Egyetem – University of Pitesti 83-62).
– Mondhatjuk, hogy papírforma eredmény született, hiszen mind az olasz, mind a francia csapat olyan játékosokkal állt fel, akik erősebb bajnokságban szerepelnek. Szerkezetben is jóval magasabbak voltak, mint mi, a palánk alatt felőröltek bennünket. Tudtuk, hogy a románok ellen lehet esélyünk egy gyors kosárlabdával, és annak ellenére, hogy olykor már fáradtan mozogtak a srácok, a szívük mindig vitte őket előre, rengeteg kosarat dobtunk rendezetlen védelem ellen – értékelt Kovács Imre vezetőedző, aki ekkor célul tűzte ki, hogy a 9-16. helyért folytatott küzdelmek során az első tízben szeretné látni csapatát.
A folytatásban a Debreceni Egyetem ellenfele a szlovák bajnok Comenius University volt, akiket magabiztosan le is győztek (Debreceni Egyetem – Comenius Uniersity 89-69). Ezt követően a házigazda Miskolci Egyetemmel csaptak össze a debreceniek, izgalmas mérkőzésen ezt a csatát is megnyerték (Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem 69-75). Az utolsó meccsüket ugyan elvesztették a török Istambul Arel University ellen, de így is az előkelő 10. helyen végeztek Kósa Tamásék (Debreceni Egyetem – Istanbul Arel University 68-80).
– Büszke vagyok a fiúkra, azt gondolom, hogy egy ilyen nívós mezőnyben méltóképpen tudtuk képviselni a Debreceni Egyetemet. Ha kicsit könnyebb csoportba kerülünk, akkor talán a felsőházban folytathattuk volna a küzdelmeket, de a tornán elért ötvenszázalékos mérlegre összességében nem lehet panaszunk. Köszönjük szépen Miskolcnak a színvonalas rendezést! A srácoknak pedig gratulálok, és jó pihenést kívánok – nyilatkozta a torna végén Kovács Imre.
Strandlabdarúgás
Folytatódott a strandlabdarúgó bajnokság a hétvégén. A mostani forduló nagy meglepetéseket nem hozott, szinte minden csapat hozta a tőle elvárható eredményeket. A DEAC csapata a második fordulóhoz képest két helyet javított a tabellán, így a jellemzően fiatalokból álló gárda jelenleg a hatodik helyen áll. A soron következő véghajrában öt egyformán magas szintű együttes harcol majd a helyekért a bajnoki rájátszásban.
Eredmények:
Bonyhád BFC–DEAC: 5-3
Jászfényszaru GWP Cservy–DEAC: 7-4
Siófoki Bányász–DEAC: 10-1
DEAC–Eger SE: 10-4
unideb.hu