Hiánypótló tesztelői kurzus az egyetemen

Egyetem

A világon elsőként a Debreceni Egyetem Informatikai Karának Certified Tester Advanced Level Test Automation kurzusát akkreditálta az ISTQB szoftvertesztelői világszervezet. Az intézmény ezzel megkapta a lehetőséget, hogy hivatalos vizsgafelkészítő kurzust tartson.
A tesztautomatizálás a szoftvertesztelés egyik meghatározó területe, mely az utóbbi időben kiemelkedő figyelmet kapott. A tesztautomatizálás magas szakmai színvonalú oktatása világszinten is ritkaságnak számít.

A Debreceni Egyetem Informatikai Kar a Debreceni Tesztelő Kerekasztal partnereivel karöltve, az Epam Systems Kft. és a National Instruments Hungary Kft. gyakorló tesztelői szakembereinek a segítségével állította össze a képzés tananyagát, mely a világon elsőként nyerte el az akkreditációt.

A tananyag akkreditációját a HTB (Hungarian Testing Board), az ISTQB (International Software Testing and Qualification Board) szoftvertesztelői világszervezet teljes jogú egyedüli magyarországi tagszervezete végezte. Az ISTQB az a világszervezet, mely több mint 15 éve meghatározó szerepet tölt be a szoftvertesztelés területén, célja, hogy nemzetközileg elfogadott, egységesített képzési programokat biztosítson a tesztelői szakma számára.

A Debreceni Tesztelői Kerekasztal a szoftvertesztelői szakma debreceni képviselőiből jött létre. A kezdeményezés olyan platformot biztosít a szakmának, mely elősegíti a tesztelés presztízsnövelését és népszerűsítését, a tudásközvetítést, illetve a pályakezdők és a munkaerőpiac közötti kapcsolatteremtést.

unideb.hu