Jelentősen növekedett a Duna House bevétele

Gazdaság

A Duna House csoport értékesítésből származó nettó árbevétele a 2013-as 1,66 milliárdról közel 38 százalékkal 2,29 milliárd forintra, az adózott eredmény a 2013-as 487 millió forintról közel 50 százalékkal 735 millió forintra emelkedett. A bővülés elsősorban a csoport fő tevékenységét adó ingatlanértékesítés növekvő tranzakciószámainak köszönhető.

A válság ezen a piacon is éreztette hatását, de mi a megszokottól kissé eltérően reagálva inkább a továbbképzésre fókuszáltunk. Ez egyrészt lehetővé tette, hogy ne kelljen irodát bezárni, másrészt 2010-től már több ingatlant értékesítettünk, mint a válság előtt. Mindezt sikerült odáig bővíteni, hogy 2014-ben már dupla annyi lakást adtunk el, mint 2008-ban és bár a végleges számok még nem elérhetőek, már most jó eredményeket várunk 2015 első félévére is

– mondta el Doron Dymschiz, aki testvérével, Guy Dymschiz-cel együtt az ingatlanpiaci csoport tulajdonosa és vezetője.

A vállalat a közleményében kiemeli, hogy a folyamatosan bővülő eredményesség különösen fontos a cégcsoport számára a nemzetközi terjeszkedést és az ehhez tervezett forrásbevonást illetően, ezzel, és az esetleges tőzsdére lépéssel kapcsolatban júniusban nyilatkoztak a Portfolio-nak a cég vezetői.

A csoport már 2011 óta működtet inkubátor jelleggel irodát Csehországban, amelynek célja a nemzetközi működés lehetőségeinek és szabályainak felmérése. Ennek elsődleges tanulsága, hogy a hazai rendszert nem lehet teljes egészében átemelni eltérő adottságú ingatlanpiacokra. Az azóta összegyűlt tapasztalatok révén mára már megnyílt a lehetőség a cég csehországi tevékenységének bővítésére, illetve a környező országok piacaira történő belépés is elérhető közelségbe került. Mindehhez azonban szükség van új források bevonására is.