Új munkahelyeket teremtene Debrecenben a Richter

Gazdaság

A debreceni önkormányzat honlapján egy partnerségi egyeztetés hirdetménye található. Az ebben vázolt helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosítása célja, hogy a Richter bővíteni tudjon jelenlegi, Határ úti Ipari Parkban lévő telephelyén (mint ismert, ott egyébként szabad hely már nincs). A hirdetményben az is szerepel, hogy a gyógyszeripari cég bővítése új munkahelyeket is teremtene Debrecenben.

A Dehir megkérdezte a Richtert arról, milyen és mekkora értékű beruházásra készülnek a debreceni telephelyen, és azt is, hány új munkahelyet teremtenének, de azt közölték, a fejlesztés előkészítése jelenleg még tart, így későbbre ígérnek tájékoztatást. Információink szerint a cég állami támogatásra is számíthat a debreceni bővítéshez, mellyel bizonyára nő majd annak a helyi adónak a mértéke is, amit a Richter fizet Debrecen kasszájába.

A Richter az ország egyik legnagyobb gyógyszeripari vállalata, a magyarországi gyógyszeripari cégek közül ez a cég van a legnagyobb hányadban magyar részvényesek tulajdonában. Családi vállalatból 1923-ban alakult részvénytársasággá. A Richter árbevétele 2015-ben 365,22 milliárd forint volt, 3,3 százalékkal haladta meg az előző évit. A társaság tavaly 54,06 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami több mint duplája az előző évi 24,95 milliárdnak.