MÁV: december közepétől szünetel a mobilos jegyvásárlás

Gazdaság

Jogszabályi előírások miatt december 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás – közölte a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) pénteken az MTI-vel.

A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet. Elővételes jegyet a mobilegyenleg terhére 15 napos elővétellel is lehet vásárolni a határidőig.
A változásról a mobiltársaságok SMS-ben értesítik azokat, akik a szolgáltatást az elmúlt 3 hónapban igénybe vették, a MÁV pedig elektronikus hírlevélben küld tájékoztatást. Hozzátették: november óta minden belföldi vonaton nyomtatás nélkül – okostelefonon, táblagépen vagy laptopon is – bemutathatók az elektronikusan megváltott vasúti jegyek, amelyek továbbra is 3 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók.
Mobilegyenleggel 2012 májusa óta lehet jegyet venni a MÁV-nál: a szolgáltatást az utóbbi 1 évben havonta 2500-3500 felhasználó vette igénybe.
A mobilegyenleges vásárlás várhatóan 2017 nyarán indul újra a nemzeti mobilfizetési rendszeren keresztül – olvasható a közleményben.