Szijjártó: eljött az ideje a magyar gazdaság újraindításának

Gazdaság

Egészségügyi és gazdasági szempontból is Magyarország adta a legsikeresebb választ a világjárványra, aminek köszönhetően most megkezdődik a magyar gazdaság újraindítása – közölte Szijjártó Péter az Agrosprint Zrt. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Hangsúlyozta: a magyar gazdaság újraindítását minél gyorsabban, minél hatékonyabban kell levezényelni, és ebben a munkában különösen számít a magyar gazdaság szereplőire, így a magyar és családi kézben lévő vállalatokra is.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozások ma már számos olyan beruházást hajtanak végre, amelyek nyomán nemcsak itt Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon Európa-szerte is vezető pozícióba kerülnek.

“Az elmúlt 10 esztendő gazdaságpolitikai stratégiájának köszönhetően létrejött azon magyar családi tulajdonban lévő vállalatoknak egy széles köre, amely a világgazdasági kihívások közepette is képesnek és elég erősnek bizonyult arra, hogy előre tudjanak lépni és új kapacitások létrehozásával új piacokat tudjanak megszerezni” – mondta.

Az AgroSprint beruházásról szólva elmondta, hogy a vállalat most Nyírlugoson és Karcagon hajt végre fejlesztéseket, amelyek következtében Magyarország legnagyobb fagyasztott zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitása jön létre, ami európai összevetésben a legnagyobb a gyorsfagyasztott csemegekukorica feldolgozást jelenti.

A fejlesztés nyomán a gyártókapacitás évente 25 ezer tonnára nő, aminek különös jelentőséget ad, hogy ehhez 75 ezer tonna nyersanyag feldolgozására van szükség, amit a vállalat kizárólag magyar termelőktől szerez be, ami kiváló hír a magyar gazdák számára is – közölte.

A 14,5 milliárd forintos beruházással 110 munkahely jön létre Karcagon és Nyírlugoson, mindehhez a kormány 6 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít.

MTI