Jobbik: a pénzügyminiszter is elismerte, hogy durva megszorításokra készül a Fidesz a választások után

Gazdaság

“Lebuktak: durva megszorításokra készül a Fidesz a választások után.Maga a pénzügyminiszter beszélt arról, hogy „át kell írni a terveket”, a választások után „át kell szabni a költségvetési politikát”. Ez Fidesz-újbeszélül nem jelent mást, mint amire valójában készülnek: a megszorításokra” – olvasható a Jobbik közleményében.

Az RTL Híradó szerint ugyanis a Jobbik így értelmezte, hogy Varga Mihály egy szegedi kampányeseményen azt mondta, gazdaságilag sokkal nehezebb időszakra kell készülni az ukrajnai háború miatt. A pénzügyminiszter a háborúval magyarázta azt is, hogy térségünk kockázatosabb lett, ami látszik a befektetéseken, a térségi valuták árfolyamán, a kamatszinteken. A gazdasági hatások nagyban függnek attól, hogy a háború meddig tart, a szankciók milyen szintre terjednek ki – tette hozzá.

A Jobbik szerint

“Orbánék azzal, hogy „a háború okozta gazdasági nehézségekhez és károkhoz igazítanák a magyar államháztartást” nem mondanak mást, minthogy ők maguk akarják a magyar emberekkel megfizettetni a háború árát. Azét a Putyin szolgálatába szegődött, bukott politikáét, amit joggal néznek mély megvetéssel a szabad világban”.

“Továbbá azt is, hogy tovább kívánnak lopni, de – mivel a NER uniós pénzek nélkül életképtelen – így ezt már csak az államadósság terhére tudják megvalósítani” – tették hozzá.

“Amíg Orbánék vannak, addig az uniós pénzcsapok is zárva lesznek. Ezt árazta be most Orbán, Varga Mihály szájába adva”

– emelték ki.

A néppárti Jobbik felszólította Orbánt, hogy “tegye világossá, mire készülnek, ha netán bizalmat kapnak, mert programot eddig senki nem látott!”

Ne a magyarokat szorongassa, hanem kezdje magán és a közpénztolvaj barátain a spórolást!

– idézi a párt közleményét a Jobbikhoz közel álló Alfahír.