Belvíz Hajdú-Bihar megyében

Helyi hírek

Belvízzel elöntött legelő, balra egy malom silói Balmazújváros határában 2016. január 11-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt.

A várható időjárás a következő napokban

Kedden változóan felhős-napos időre van kilátás, ugyanakkor már csak kevés csapadék fordulhat elő – írja az idokep.hu. Kezdetben délnyugaton, délen lehet kisebb eső, zápor, délután az északi tájakon alakulhat ki egy-egy zápor. Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban -1 és +4°C, délután 6 és 12°C között alakul a hőmérséklet, délen várható a melegebb idő.
Gyenge kettősfronti hatás várható.

gjj

Szerda reggel többfelé gyengén fagyhat, délen és a szélvédett északi völgyekben pára, köd is kialakulhat, napközben pedig 3-8 fok valószínű. Változóan felhős-napos időre készülhetünk elszórt záporokkal, helyenként hózáporokkal. Északon, északkeleten továbbra is szeles lesz az idő.

Csütörtök hajnalban még elszórtan lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben átmenetileg szárazabb lesz az idő. Helyenként élénk lehet a szél. Hajnalban sokfelé gyengén fagyhat, délután 2-7 fok várható.

Pénteken egy mediterrán ciklon érkezik, mely kezdetben vegyes halmazállapotú csapadékot hoz, de délután már mindenhol havazás várható. A déli tájakon jelentősebb mennyiségű hóréteg is kialakulhat. Feltámadhat az északnyugati szél. Helyenként napközben is fagyhat. Vasárnaptól kemény fagyok jöhetnek.