Katatüntetés Szegeden

Hétfőn ismét lesz katatüntetés Szegeden

Gazdaság Helyi hírek

Általános tüntetés a KATA átalakítása ellen és a jogbiztonság mellett címmel hirdettek tüntetést hétfő 18:00 órára a szegedi Rákóczi térre. A szervezők várják a rossz bért kapó, ezért másodállásban KATA-s rendőröket, tűzoltókat és mentősöket is.

– Az elmúlt héten bejelentett változtatások megmutatták, hogy az országban a tisztességes emberek nem élnek jogbiztonságban, mert a türannosz kénye és kedve szerint változtatja meg napokon belül százezrek életét. A KATA beszántása és a rezsi-robbantás számos szakmát és életet ellehetetlenít, a futárokat épp úgy, mint a maszek kertészt, takarítónőt, vagy a másodállásban fordító tanárnőt – sorolja Tóth-Benedek Csanád, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt korábbi szegedi országgyűlésiképviselő-jelöltje az esemény Facebook-esemény leírásában.

Szerinte ez különösen azért pofátlan, mert a helyreállítási alapból pont azon a napon kapott az ország 200 milliárdot a kisvállalkozásoknak, azaz a TI megsegítésetekre, amikor bejelentették ezt. A rezsi-robbantás pedig irreális „átlagot” húzott meg, amelyet milliók fognak átlépni és ők tízezres extra számlákat fognak kapni.

– Hétfőn ezért Szegeden is szeretnénk tüntetést tartani. Sok pártoskodás és beszédek helyett aktív módon, az utcákon képviselve az aránytalan megszorításokkal szembeni ellenérzéseket. Kérjük a pártlogókat otthon hagyni, mindenkit várunk azonban nemzeti zászlóval, esetleg transzparenssel, vagy csak civilben – olvasható a felhívásban.

– Hozzatok „még egy embert”, de ételt és sok vizet is, kánikula lesz! Fontos lenne, hogy az összes KATA-s, és általában a rezsi-átszabályozás miatt megszívatott ismerősötöket, rokonotokat hozzátok ki! Sőt várjuk a rossz bért kapó, ezért másodállásban KATA-s rendőrt, tűzoltót és mentőst is, valamint a taxisokat, mert a benzinár-sapka lesz a következő – írják a felhívásban.

Kedden ugyanitt volt már egy tüntetés, arról itt tudósítottunk.

A nyitókép a keddi szegedi tüntetésen készült, fotó: Frank Yvette