Kábítószert tartott magánál, és autóját drog hatása alatt vezette egy farádi férfi

Helyi hírek Rendőrség

A csornai nyomozók befejezték a farádi férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát, aki kábítószer hatása alatt vezette gépjárművét.

A Csornai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el egy 33 éves farádi lakos ellen, akit személygépkocsijával Csornán, a Thököly úton állítottak meg a járőrök közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából 2022. január 20-án 7 óra 20 perckor. Az intézkedés során a rendőrök a sofőr ruházatában kábítószergyanús anyagot találtak.

A fiatalembert az egyenruhások elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították, nála drogtesztet végeztek, amely pozitív eredményt mutatott, ezért őt a nyomozók kábítószer birtoklása vétségének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő szakvéleménye szerint a farádi gépkocsivezető – a közúti rendőri ellenőrzésekor – bódult állapotban vezette autóját, így a nyomozók ismételten kihallgatták gyanúsítottként, immár járművezetés bódult állapotban vétsége elkövetése miatt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a csornai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.