Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Ismét Szegedre hozza újévi koncertjét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Helyi hírek Kultúra Ország

Január 3-án ismét elhozza Szegedre Újévi nyitány című közös koncertjét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia. Három évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal rendezték meg először az év első nagy zenei eseményét Budapesten, tavaly pedig már két nappal később Szegedre is elhozták a koncertet.

Az elmúlt három évben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia közös koncertjével indult az új esztendő január 1-jén este. A hangversenyt a közmédia közvetítette, népszerű zeneműveket hallhattunk Magyarország legkiválóbb karmestereinek irányításával – írja a város önkormányzati portálja, a szeged.hu.

Nem lesz ez másképp most sem: a koncertet 2023 első napján Oliver von Dohnányi karmester dirigálja, a hangversenyt a Bartók Rádió és a Duna Televízió sugározza. A szimfonikusok ezt követően, január 3-án a Filharmónia Magyarország szervezésében – 2022 januárja után már másodszor – a Szegedi Nemzeti Színházba is elhozzák az Újévi nyitány című hangversenyt.

A koncerten többek között Beethoven, Mozart, Dvořák, Brahms, Liszt és Dohnányi szerzeményei csendülnek fel a Szegedi Nemzeti Színházban kedden este 7 órától.

Előadók: Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Szabady Ildikó (fuvola), Schwartz Zoltán (hegedű) ésYosuke Shimizu (cselló),  Vezényel: Oliver von Dohnányi.