Meghibásodott biztosítóberendezés miatt késnek a vonatok a győri fővonalon

Helyi hírek

Biztosítóberendezés hibája miatt 30-60 percet, esetenként akár 100 percet is késnek a vonatok szerda délután Budapest és Győr között, a győri fővonalon – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A berendezés Tatabánya és Szárliget állomás között hibásodott meg, illetve ugyanezen a szakaszon egy szerelvény halálra gázolt egy embert, ami további fennakadásokat okoz a vonatközlekedésben – írták.

A menetrend helyreállásáig a Budapest és Győr között közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, illetve Tatabánya és Oroszlány között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Az első busz várhatóan dél körül indul, illetve egyes nemzetközi és InterCity vonatokat összekapcsolnak – tudatták.

Korábban azt közölték, hogy a Déli pályaudvarról Oroszlányba tartó vonat gázolt halálra egy embert, emiatt – várhatóan kora délutánig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Tatabánya és Szárliget között. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 10-15 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

Fokozatosan helyreáll a menetrend a győri vasúti fővonalon

Megjavították a meghibásodott vasúti biztosítóberendezést Tatabánya és Szárliget között, így ismét két vágányon közlekednek a vonatok a győri fővonalon, szerda késő délutánra helyreállhat a menetrend – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.