Szeged, Borfesztivál, épül, bódé, faház, Széchenyi tér

Már építik a Szegedi Borfesztivál pavilonjait a Széchenyi téren

Gasztro Helyi hírek Ország Party Zone

Május 12-21. között újra jelentkezik Magyarország legnagyobb és leghosszabb gasztrokulturális fesztiválja, a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat, benne a borfesztivállal. A pavilonokat már építik.

Nagyon sokat már nem kell aludni és elkezdődik a szegedi tavasz – év – legnagyobb szabású rendezvénye. Ennek már látható jelei is vannak a Széchenyi téren, az óriási “felvonulási területen” tempósan halad a pavilonok összeszerelése.

Mindenkit vár a 160 borászt felvonultató 27. Szegedi Borfesztivál, május 12-tól 21-ig a magyar borászok ismét városunkba költöznek. Idén rekordszámú, 160 pinciszet kínálja majd legfinomabb nedűit, képviselve mind a huszonkét magyar borvidéket. A fesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.

A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról. A tavalyi évhez hasonlóan idén is csak üvegpohárból, visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd koccintani. Az idei év újdonsága, hogy bevezetik készpénzmentes fizetést.

Jön a borfesztivál, végleges és készpénzmentes Szeged Napja Ünnepségsorozat programja

További információ és részletes program a www.szegediborfesztival.hu és a https://www.facebook.com/szegedborfeszt oldalon található majd.

Fotók: Frank Yvette