Megújult Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Helyi hírek

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyát, a beruházás 2,6 milliárd forint ráfordításával készült el, az épületben egy robotika szaktanterem is helyet kapott.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, a korszerű szakképzés már nem pusztán szakmát ad a fiatalok kezébe, de a biztos karrier lehetőségét is megteremti.

Pölöskei Gáborné kiemelte, amikor a kormány a szakképzés 4.0-s stratégiát elfogadta és letette a voksát a szakképzés rendszerének átalakítása mellett, akkor a jövő nemzedéknek támogatására vállalkozott.

Kara Ákos, Győr térségének fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy az új szárny felépítésével párhuzamosan valósult meg az idén 60 éves iskola energetikai korszerűsítése, közel 900 millió forintól.

A Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum a Dunántúl egyik legjelentősebb szakképző intézménye. Az idei tanévben 624 fiatal és 120 felnőttképzésben résztvevő diák kezdte meg tanulmányait és most először, a bővítésnek köszönhetően, minden osztálynak saját terme lett.

(MTI)