Szeged, épít, építkezés, munka, munkás, építőipar, bölcsőde

Új központot épített és bővíttette eszközparkját a szegedi Stravaco Kft.

Helyi hírek

Uniós támogatással, egy csaknem 300 millió forintos beruházás részeként új irodaépületet alakított ki és bővítette eszköz- és gépállományát a szegedi Stravaco Építőipari Kft. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A Stravaco Építőipari Kft. főként infrastrukturális projektek kivitelezésébe vesz részt, fő profilja a mélyépítés. A cég foglalkozik út- és vasút építéséhez, vízépítési feladatokhoz, környezetvédelmi beruházásokhoz, valamint ipari és kereskedelmi projektekhez kapcsolódó földmunkák elvégzésével, az elmúlt években pedig komoly tapasztalatot szerzett különböző bontásokban is.

A növekvő irodai munkavállalói létszám miatt szükség volt a vállalkozás irodakapacitásának bővítése. Ezért a cég Szabadkai úti telephelyén új, 446 négyzetméteres bruttó alapterületű épületet alakítottak ki, amely képes kiszolgálni a növekvő ügyfélforgalmat is. Az épület hűtését és fűtését egy 16 kW-os teljesítményű levegő-víz hőszivattyú biztosítja.

A beruházás leginkább hangsúlyos része az eszköz- és gépállomány bővítése volt: három kotrógépet, egy kompakt rakodógépet, valamint egy tömörítéshez használt VI-hengert állítottak üzembe. Az új, korszerű munkagépek lehetővé teszik a gyorsabb, pontosabb, költséghatékonyabb működést, és megoldják a vállalkozás korábbi kapacitásproblémáit.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2013-ban alapított, családi tulajdonú, 22 alkalmazottat foglalkoztató Stravaco Építőipari Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2022-ben 2,849 milliárd forint volt, ami 19 százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalkozás 2021-ben 251 millió, 2022-ben 195 millió forint adózás utáni eredményt ért el.

(MTI)

Fotó: Frank Yvette