Kreatív pályázatot hirdet az MNB a forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából

Kultúra

Kreatív pályázatot hirdet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából; a Forint75 című megmérettetésre a 6-18 éves korosztály által készített rajzokat, képregényeket, fotókat, valamint videós műveket várnak – olvasható a jegybank az MTI-hez küldött szerdai közleményében.

Mint írják, Magyarország augusztus 1-jén ünnepli nemzeti fizetőeszközünk, a forint bevezetésének a 75. évfordulóját. Ez alkalomból a jegybank Forint75 címmel kreatív pályázatot hirdet a 6-12, valamint 12-18 éves korosztályban, két témában. A 10 legötletesebb pályázó értékes nyereményekkel gazdagodik mindkét korcsoportban.

“Az első, meghatározó élményem a forinttal” című tematikára személyes élményeket, történeket várnak, az MNB ezeken keresztül szeretné megismerni a pályázó viszonyulását a forinthoz. A második téma az “Időutazás a forinttal” címet viseli. Ebben a témában a jegybank időutazásra invitálja a tenderen résztvevőket. A pályázati anyagoktól azt várja az MNB, hogy bemutassa, milyen volt a forint fogadtatása 1946-ban, valamint hogyan fogjuk használni a forintot 2050-ben – emlékeztet a kommüniké.

A 6-12 év közötti pályázók egy rajz vagy egy képregény, a 12-18 év közötti pályázók egy fotó vagy egy videós anyag beküldésével tudnak pályázni. A pályázati anyagok leadási határideje július 21. Mindkét korosztályban a 10 legötletesebb pályamunkát díjazza az MNB az augusztus 2-i eredményhirdetésen. A tenderrel kapcsolatos további részleteket a pályázati felhívás, valamint a játékszabályzat tartalmazza – áll az összegzésben.

 

MTI