Operalegendák nyomában: Velünk élő opera a Csokonaiban

Kultúra

A zenei tanulmányait Debrecenben kezdő Gál Erika, a Magyar Állami Operaház vezető mezzoszopránja és az új generáció egyik képviselője, Kovács Csilla lesznek a Velünk élő opera beszélgetéssorozat vendégei december 15-én a Csokonai Irodalmi Laborban. A fiatal szoprán énekesnőnek szintén a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara volt az alma matere.

 

A Csokonai Színház havonta jelentkező, novemberben indult zenés programja a jövőre 70 éves debreceni operajátszásnak állít emléket: a még köztünk élő meghatározó operaénekesekkel, a műfaj ikonikus alakjaival és az új generáció tagjaival a debreceni operajátszás helyét, rangját szeretné megmutatni a magyar operaéletben. Az estek háziasszonya, Ujvárosi Andrea ezúttal Komlóssy Erzsébet operaénekes pályáját is felidézi, a visszaemlékezéseket ezúttal is koncertélményekkel, élő zenével és archív felvételekkel színesítve. A Kossuth-díjas Komlóssy Erzsébet 1958-tól több mint 30 évet töltött el a Magyar Állami Operaház színpadán, páratlan sikereket ért el itthon és külföldön egyaránt. Komlóssy Erzsébetet és Gál Erikát különleges emberi és mester-tanítvány kapcsolat fűzte egymáshoz. Ennek fényében láttatják majd mindkettejük művészi pályáját.

Az esten zongorán közreműködik Ács János és Gyülvészi Péter.

 

A Velünk élő opera sorozat második alkalmát 2021. december 15-én (szerdán) 18 órától a Csokonai Irodalmi Labor Klubtermében rendezik meg. Az esemény látogatása védettségi igazolványhoz és előzetes regisztrációhoz (info@csokonaiszinhaz.hu) kötött.

 

Fotó: Máthé András