Nyomozás indult a Microsoft-ügyben

Ország

Különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a Microsoft-ügyben.

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett pénteki közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség azt írta, az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az Amerikai Tőzsdefelügyelet a Microsoft Magyarország Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által értékesített szoftverlicencek értékesítése ügyében folytatott, nem bűnügyi vizsgálatáról dokumentumokat hozott nyilvánosságra. Ezután a Legfőbb Ügyészség azzal a kéréssel fordult az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumához, hogy valamennyi, az ügyben releváns és esetleg büntetőeljárás alapjául szolgáló információját küldje meg részére – fűzték hozzá.

Az ügyben két feljelentés is érkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre, amely feljelentéskiegészítést rendelt el – jegyezték meg. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának válasza időközben megérkezett, és megtörtént a nyilvánosságra hozott dokumentumok elsődleges elemzése is. Mivel a büntetőjogi felelősség, és megléte esetén a személyre szóló megalapozott gyanú csak büntetőeljárás keretében tisztázható, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el – közölték.